Verificări la o şcoală din Câmpina după ce unii elevi au primit biscuiţi cu data de expirare modificată

Comisarii Protecţiei Consumatorilor Prahova fac, joi, verificări la o şcoală din Câmpina şi la una dintre firmele care distribuie produse în cadrul programului "Lapte şi corn", după ce mai mulţi elevi au primit pachete de biscuiţi a căror dată de expirare fusese modificată.

Urmărește
791 afișări
Imaginea articolului Verificări la o şcoală din Câmpina după ce unii elevi au primit biscuiţi cu data de expirare modificată

Verificări la o şcoală din Câmpina după ce unii elevi au primit biscuiţi cu data de expirare modificată (Imagine: Elvira Gheorghita/ Arhiva Mediafax Foto)

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Prahova fac verificări la Şcoala Centrală din municipiul Câmpina şi la firma Voipan, care distribuie produse în cadrul programului "Lapte şi corn" în judeţ, după ce, joi, mai mulţi elevi ai unităţii de învăţământ au primit biscuiţi care aveau data de expirare 15 octombrie 2015, iar anul fusese modificat cu un marker negru, 5 fiind transformat în 6.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova, Corneliu Buzu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, până în prezent, a fost descoperit în şcoală un pachet considerat "probă martor", care a fost ridicat, iar comisarii se află la sediul firmei care distribuie produsele de panificaţie în cadrul programului "Lapte şi corn".

"Până acum a fost descoperit un pachet de biscuiţi a cărui dată de expirare pare a fi modificată. Colegii mei sunt acum la producător, pentru verificări", a spus şeful CJPC Prahova.

Nu este pentru prima dată în cursul acestui an şcolar când sunt semnalate probleme legate de calitatea produselor distribuite copiilor de cele trei firme care au câştigat licitaţia pentru programul "Lapte şi corn" în judeţul Prahova.

Astfel, peste 80 de elevi de la şcoli din mai multe localităţi ale judeţului Prahova au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară, cei mai mulţi dintre ei ajungând la spital în primele zile în care în judeţul Prahova s-au distribuit în şcoli produsele din programul "Lapte şi corn". Programul în şcolile din judeţ a început cu o întârziere de câteva săptămâni din cauză că autoritatea contractantă, Consiliul Judeţean Prahova, a început cu întârziere procedurile de atribuire a contractelor, iar acestea au fost contestate.

Analizele de laborator făcute pe laptele produs la Ecolact Prod au arătat că unul din loturi era infestat cu Enterobacteriacee, conform buletinului de analize făcut în laboratorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Prahova, însă autorităţile locale au stabilit că laptele s-a alterat din cauza întreruperii lanţului termic în procesul de transport, astfel încât DSVSA Prahova a amendat cu câte 1.200 de lei doi şoferi de la firma distribuitoare.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici