Viaţa fără Facebook: Tot mai mulţi adolescenţi aleg să renunţe la goana după ”like-uri” şi nu regretă nimic / ”Reţelele de socializare îi fac pe tineri bipolari”

Într-o epocă în care mulţi cred că, dacă nu eşti prezent pe reţele de socializare online, nu exişti, unii nu sunt de acord cu cei din grupa lor de vârstă şi aleg să practice abstinenţa în domeniu, scrie Wall Street Journal.

Urmărește
3899 afișări
Imaginea articolului Viaţa fără Facebook: Tot mai mulţi adolescenţi aleg să renunţe la goana după ”like-uri” şi nu regretă nimic / ”Reţelele de socializare îi fac pe tineri bipolari”

Viaţa fără Facebook: Tot mai mulţi adolescenţi aleg să renunţe la goana după ”like-uri” şi nu regretă nimic. ”Reţelele de socializare îi fac pe tineri bipolari” (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

Unii adolescenţi şi chiar copii preferă să ţină legătura cu prietenii şi colegii lor nu prin intermediul unor reţele ca Facebook sau Instagram, ci prin telefon sau întâlnindu-se în realitate cu ei, considerând că acestea nu le sunt necesare şi nu pierd nimic dacă nu le utilizează, informează Ziarul Financiar.

Aceştia reprezintă însă o minoritate, conform unui studiu al Pew Research Center din 2015, care arată că 92% dintre adolescenţii americani intră online în fiecare zi, 24% dintre ei recunoscând că fac acest lucru aproape în permanenţă, 71% folosesc Facebook, 50% Instagram şi 41% Snapchat. Aproape trei sferturi din ei utilizează mai multe reţele de socializare, iar un adolescent obişnuit are, conform Pew, 145 de prieteni pe Facebook şi 150 de persoane care îl urmăresc pe Instagram.

TITLURILE ZILEI

Majoritatea celor care evită utilizarea reţelelor de socializare online nu au fobie de tehnologie, scrie publicaţia citată, ci chiar au telefoane mobile cu care ţin legătura cu prietenii, de regulă prin mesaje text. Ei se descurcă foarte bine să navigheze pe Internet şi ştiu ce sunt reţelele de socializare, dar nu le place să le folosească.

Citeşte continuarea pe Ziarul Financiar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici