- Home
- Social
- BUCURESTI, (03.12.2019, 13:55)
- Roxana Din
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video VIDEO. Spitalul Universitar a inaugurat primul heliport medical din Bucureşti care respectă standardele internaţionale
Primul heliport medical din Bucureşti construit la standarde internaţionale a fost inaugurat, marţi, la Spitalul Universitar de Urgenţă. Investiţia care se ridică la aproximativ 1 milion de euro va scurta timpul de intervenţie în cazurile grave şi foarte grave cu până la 30 de minute.
Urmărește
686 afișări
Marţi a avut loc la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală inaugurarea primului heliport medical din Bucureşti construit la standarde internaţionale. Investiţia se ridică aproximativ un milion de euro şi a fost susţinută în totalitate din fonduri private..
Managerul Spitalului Universitar, Adriana Nica, a declarat că acest heliport va scurta semnificativ timpul de intervenţie al medicilor în cazurile pacienţilor cu afecţiuni grave şi foarte grave, cu cel puţin 30 de minute.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
-
FSB susţine că a dejucat comploturile ucrainene de a ucide ofiţeri de rang înalt
„Pentru viaţa pacientului înseamnă un pas destul de important pentru că se scurtează mult timpul. Dacă anterior finanţării şi execuţiei acestui heliport elicopterele SMURD aterizau în diferite zone din Bucureşti, din zona respectivă pacientul era trasnferat către un spital de urgenţă, la noi sau către un alt spital din Bucureşti. Traficul este destul de îngreunat şi atunci timpul se scurtează în favoarea pacientului. Cred că cel puţin 30 de minute se scurtează timpul în care pacientul poate să fei îngrijit”, a spus Nica.
Manegerul Spitalului Universitar a precizat şi faptul că acest heliport va fi dedicat în totalitate îngrijirii medicale de urgenţă a pacienţilor aflaţi în stare critică.
„Este cel mai modern heliport din România, primul din Bucureşti, care este dedicat în totalitate îngrijirii medicale de urgenţă a pacientului critic. Este o premieră nu numai pentru Spitalul Universitar, ci pentru pacientul critic care are nevoie de îngrijiri medicale de înaltă specialitate la spitalul nostru, dar şi la alte spitale din Bucureşti, în funcţie de patologia cu care un astfel de pacient critic ajunge în Bucureşti pentru a i se acorda îngrijire medicală”, a declarat Nica.
Ea a apreciat şi faptul că pentru pacientul român, inaugurarea acestui heliport este cel mai mare beneficiu, întucât în felul acesta se scurtează foarte mult durata transportului, crescând şansele de supravieţuire ale acestuia.
„După ce aterizează elicopterul, pe această platformă, pacientul, împreună cu echipajul SMURD al Spitalului Universitar urcă în acest lift care va coborî cu el şipersoanlul medical care îl preia şi îl însoţeşte până la UPU, unde merge şi i se vor face toate investigaţiile imagistice, paraclinice, după care, în funcţie de boala fiecărui pacient şi de severitatea cu care acest pacient critic ajunge la spital este direcţionat către secţiile medicale sau chirurgicale din cadrul spitalului”, spune managerul Spitalului Universitar.
Potrivit aceleiaşi surse, heliportul din Bucureşti, care a devenit functional începând cu ziua de marţi, are două culoare de zbor atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.
„Cel mai important pentru noi a fost să avem două culoare de zbor şi astăzi le avem. Heliportul este astăzi funcţional, certificat şi suntem gata să salvăm vieţi. A fost cel mai bine folosit un milion de euro”, mai declară Adriana Nica.
Aceasta a precizat şi faptul că la Spitalul Universitar ajung şi foarte mulţi pacienţi din ţară, atât pe calea aerului, cât şi pe calea transportului rutier.
Comandorul în rezervă, managerul de proiect al heliportului SUUB, Romeo Lupu, a menţionat faptul că ideea punerii bazelor unui astfel de heliport a venit după ce s-a constatat faptul că heliportul de la nivelul solului nu era viabil.
„Această idee a venit în urma constatării faptului că heliportul de la nivelul solului nu este viabil şi atunci a trebuit să găsim o soluţie. Observaţi că în jurul heliportului există foarte multe obstacole. Heliportul trebuie să fie amplasat în aşa fel încât să existe cel puţin două direcţii de zbor. Mai mult, în jur există unele obiective importante care trebuie ocolite de elicopterele SMURD, respectiv Palatul Cotroceni, Palatul Parlamntului şi clădirea MApN. Am identificat această clădire anexă a spitalului pe care noi am spus că se poate amplasa acest heliport îndeplinind condiţiile aeronautice. Au urmat apoi paşii privind expertizarea clădirii şi proiectul în sine care a fost modificat de mai multe ori în funcţie de ceea ce s-a descoperit în proiectul şi în construcţia clădirii de sub platformă”, a spus Lupu.
El a precizat că soluţia identificată pentru punerea bazelor unui astfel de proiect a fost de structură metalică spaţială, grinzi cu zăbrele care să asigure aterizarea elicopterului în cele mai grele condiţii, „luând în calcul o variantă în care elicoterul ar efectua o aterizare nepotrivită, nereuşită şi se resimte o greutate mai mare decât cea oe care o are el”.
Totdată, Romeo Lupu a declarat şi faptul că platforma a fost adaptată pentru situaţiile vitrege din Marea Nordului.
„Deasupra acestei structuri este platforma de aterizare specială pentru elicoptere fabricată în Spania. Producătorul a adaptat această platformă de aterizare pentru situaţiile vitrege din Marea Nordului pentru exploatare petrolieră, în condiţii de mediu salin. Este confecţionată din aliaj de aluminiu şi la suprafaţă are o vopsea specială aderentă”, informează comandorul.
Începând cu ziua de marţi, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti devine prima unitate medicală din Capitală cu heliport medical la standarde internaţionale, Construcţia este realizată pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, iar lucrările heliportului au fost demarate în primăvara anului 2019.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Furt de 10.000 de euro, filmat de o cameră de supraveghere. Hoţul este căutat de poliţişti. VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe