„Vino şi botează-ţi sturionul! ”. În Dunăre vor fi eliberaţi peste o mie de pui de sturion

  • Un institut de cercetare din Galaţi, în colaborare cu World Wild Life Fund – WWF România, va elibera în Dunăre peste o mie de pui de sturion.
  • Acţiunea se va desfăşura vineri, la Isaccea în cadrul evenimentului „Vino şi botează-ţi sturionul!”.
Urmărește
266 afișări
Imaginea articolului „Vino şi botează-ţi sturionul! ”. În Dunăre vor fi eliberaţi peste o mie de pui de sturion

„Vino şi botează-ţi sturionul! ”. În Dunăre vor fi eliberaţi peste o mie de pui de sturion

Evenimentul „Vino şi botează-ţi sturionul!” va marca Ziua Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, anunţă reprezentanţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), pe Facebook.

„Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării vă invită la un nou eveniment de populare cu sturioni a Fluviului Dunărea, ce vine în întâmpinarea aniversării celor 34 de ani de la înfiinţarea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD)”, a transmis ARBDD.

Operaţiunea se va desfăşura duminică, în localitatea tulceană Isaccea.

„Acţiunea de populare cu pui de sturioni va avea loc în data de 30 august 2024, începând cu ora 09.30, la km 100 al fluviului Dunărea, în dreptul localităţii Isaccea, fiind iniţiată de către Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică Pescuit şi Acvacultură Galaţi, entitate ce efectuează studii şi cercetări pentru gestionarea resurselor acvatice în zona fluviului Dunărea, în colaborare cu World Wild Life Fund – WWF România şi va avea ca obiectiv eliberarea a 370 pui de nisetru şi 940 pui de păstrugă”, a adăugat ARBDD.

Evenimentul de populare va aduce o contribuţie importantă la creşterea gradului de protecţie şi conservare a sturionilor, specie fanion a fluviului Dunărea, aflată pe cale de dispariţie, a precizat ARBDD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici