- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (01.10.2022, 16:14)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Violenţa domestică a crescut în primele 8 luni, rezultând tot mai multe dosare penale
În primele 8 luni ale anului 2022, la nivel naţional, numărul faptelor penale care constituie şi fapte de violenţă domestică a crescut cu 13,3%, a anunţat sâmbătă Ministerul Afacerilor Intyerne (MAI).
Urmărește
405 afișări
Violenţa domestică a crescut în primele 8 luni, rezultând tot mai multe dosare penale
Potrivit unui comunicat al MAI, numărul faptelor penale care constituie şi fapte de violenţă domestică a crescut cu 4.320 în perioada ianuarie-august 2022 faţă de primele 8 luni ale anului 2021, de la 32.601 la 36.921 fapte.
Astfel, în primele 8 luni ale anului 2022, au fost emise de către instanţele judecătoreşti 7.331 de ordine de protecţie, cu 6,2% mai multe decât în perioada similară din 2021, 3.469 (47,32%) din totalul acestora fiind provenite din ordine de protecţie provizorii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Cele mai multe, 6.598, reprezentând 90% din totalul acestora, au fost emise la solicitarea victimelor, 564 la solicitarea procurorului şi 169 la solicitarea altor instituţii abilitate în acest sens.
În ceea ce priveşte punerea în executare a ordinelor de protecţie, în primele 8 luni ale anului 2022 au fost soluţionate 6.785, cu 12% mai multe decât în primele 8 luni ale anului 2021, din care 6.436 la expirarea termenului legal sau a duratei măsurilor dispuse, 225 revocate la solicitarea victimei, 54 revocate la solicitarea persoanelor împotriva cărora a fost dispus şi 70 din alte motive, rămânând în lucru 4.720.
Referitor la nerespectarea ordinului de protecţie, au fost sesizate 2.166 de infracţiuni, cu 19,7% mai multe faţă de primele 8 luni ale anului 2021, dintre care 1.398 în mediul urban şi 768 în rural.
De asemenea, în primele 8 luni ale anului 2022, au fost dispuse prin ordinele de protecţie 15.406 măsuri (obligaţii sau interdicţii), după cum urmează: 3.468 – evacuarea temporară a agresorului din locuinţa familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate, 757 – reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor, în locuinţa familiei, 138 – limitarea dreptului de folosinţă al agresorului numai asupra unei părţi a locuinţei comune atunci când aceasta poate fi astfel partajată, 77 – cazarea/plasarea victimei, cu acordul acesteia, şi, după caz, a copiilor, într-un centru de asistenţă dintre cele prevăzute la art. 19, 6.498 – obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, astfel cum sunt definiţi, 497 – interdicţia pentru agresor de a se deplasa în anumite localităţi sau zone determinate pe care persoana protejată le frecventează ori le vizitează, 2 – obligarea agresorului de a purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere, 3.855 – interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima, 33 – obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute, 81 – încredinţarea copiilor minori sau stabilirea reşedinţei acestora.
În primele 8 luni ale anului 2022, la nivel naţional, au fost emise 8.765 de ordine de protecţie provizorii, cu 1.644 mai multe faţă de primele 8 luni ale anului 2021, 3.469 dintre acestea fiind transformate în ordine de protecţie.
Din punct de vedere al locului comiterii faptei, 5.405 (61,7%) ordine de protecţie provizorii au fost emise pentru fapte comise în mediul urban şi 3.360 (38,3%) în mediul rural.
Referitor la nerespectarea ordinului de protecţie provizoriu au fost sesizate 579 de infracţiuni, cu 46,2% mai multe faţă de primele 8 luni ale anului 2021.
În perioada analizată, prin ordinele de protecţie provizorii au fost dispuse 13.896 de măsuri, după cum urmează: 4.875 – evacuarea temporară a agresorului din locuinţa comună, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate, 1.465– reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor, în locuinţa comună, 7.524 – obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, astfel cum sunt definiţi, şi 32 – obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute.
Sistemul de monitorizare cu brăţări electronice a devenit de sâmbătă operaţional în Bucureşti şi în judeţele Iaşi, Mureş şi Vrancea.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe