Vlad Voiculescu: Politicieni şi oameni cu influenţă au ştiut şi au profitat de serviciile preferenţiale ale medicului Lucan. Printre ei, Alexandru Arşinel şi Victor Socaciu. Sunt sute de cazuri

Sute de politicieni şi oameni de influenţă au ştiut şi au profitat de serviciile preferenţiale ale medicului Mihai Lucan, printre aceştia numărându-se actorul Alexandru Arşinel sau Victor Socaciu, scrie, pe Facebook, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Urmărește
6596 afișări
Imaginea articolului Vlad Voiculescu: Politicieni şi oameni cu influenţă au ştiut şi au profitat de serviciile preferenţiale ale medicului Lucan. Printre ei,  Alexandru Arşinel şi Victor Socaciu. Sunt sute de cazuri

Vlad Voiculescu: Oameni influenţi au profitat de serviciile preferenţiale ale medicului Lucan, printre aceştia numărându-se Arşinel sau Socaciu

"Nu există mulţi medici sau mulţi pacienţi ai domnului Lucan care să nu fi ştiut cum stau lucrurile. Ceea ce nu ştiu mulţi este că POLITICIENI şi de OAMENI CU INFLUENŢĂ ai ultimilor 27 de ani au ştiut şi au profitat de serviciile preferenţiale ale domnului profesor, pentru ei înşişi sau pentru apropiaţi; Domnul Alexandru Arşinel (actor, membru UNPR) şi domnul Victor Socaciu (deputat PSD la acea dată) sunt doar două exemple. Sunt sute altele", a scris, pe pagina sa de Facebook, Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătăţii a explicat că există mai multe cazuri asemănătoare cu cel al medicului Lucan, sistemul de sănătate fiind împânzit de "păianjeni feudali fără scupule", care fac afaceri din viaţa pacienţilor.

"Cazul Lucan nu este însă din păcate unul singular... sistemul de sănătate este ca o pânză de păianjen pe care pândesc păianjeni feudali, fără scrupule, care fac din viaţa pacienţilor şi din sănătatea acestora o afacere. (...) Nu discut capacitatea profesională a domnului Lucan. Cu siguranţă, cel puţin până la un anumit punct, a fost un chirurg de excepţie şi mai mult decât atât", a explicat Vlad Voiculscu într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Fostul ministrul dezvăluie, în postarea sa, "preţul" pe care l-au plătit cei care au avut curajul să îl înfrunte pe profesorul Lucan.

"Pentru pacienţi, preţul era de multe ori viaţa. Onoarea, cel puţin. Pentru medici şi asistente, preţul era de multe ori cariera. Dacă vă trece prin cap că exagerez, citiţi declaraţiile medicilor de la ICUTR despre cum domnul Lucan le sabota operaţiile, îi jignea şi ameninţa. Pentru Emanuel Ungureanu, cel care a depus plângerea penală de la care a pornit dosarul DIICOT, preţul a fost slujba la ICUTR şi marginalizarea în anumite cercuri din Cluj. Pentru mine, preţul a fost mai mic. Doar o serie lungă de ameninţări, jigniri şi scandalul «Vlad Voiculescu a oprit transplanturile» de anul trecut, orchestrat de domnul Lucan şi de alţi infractori care i-au fost alături", mai arată în postare fostul ministru.

De asemenea, Voiculescu precizează că de suferit a avut şi cel care a condus Corpul de Control trimis de Ministerul Sănătăţii anul trecut, la Centrul de Transplant Renal din Cluj. Acesta ar fi fost demis de Florian Bodog, imediat după preluarea mandatului.

Fostul ministru al Sănătăţii menţionează, într-o altă postare pe propria pagină de Facebook, că dosarul instrumentat de DIICOT are la bază rezultatele controalelor făcute de MS.

"Ceea ce nu ştiu mulţi este că dosarul DIICOT este într-o măsură covârşitoare alcătuit din rezultatul controalelor şi celor două rapoarte devastatoare ale Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii de anul trecut. A fost pentru prima dată când cineva din partea Ministerului Sănătăţii îndrăznea să calce pe ceea ce devenise moşia privată a domnului Lucan. Dar mai important decât atât, a fost poate prima dată în ultimii ani când la Ministerul Sănătăţii sunai dacă pacienţii aveau o problemă, nu dacă tu (şef sau şefuţ) aveai o problemă", subliniază Voiculescu.

Mihai Lucan a fost reţinut joi seara, iar vineri judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar. În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informaţii potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUR. Una dintre persoanele contactate este fostul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în seara în care medicul Mihai Lucan a fost reţinut, a fost găsit asupra lui un jurnal care conţinea date despre persoane din sistemul judiciar. Din cercetări ar fi reieşit că doctorul i-ar fi cerut avocatei sale să facă un cerc protector în jurul lui. Joi seara, după ce procurorii au emis ordonanţa de reţinere pe numele medicului Mihai Lucan, au efectuat percheziţia corporală, asupra doctorului fiind găsit un jurnal şi suma de 5.000 euro, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici