- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (21.10.2014, 13:55)
- Otilia Ciocan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vlasov şi-a recunoscut vinovăţia, însă CAB decide să nu fie judecat în procedură simplificată
Mihail Vlasov a recunoscut faptele de care este acuzat de procurori şi a solicitat instanţei să fie judecat în procedură simplificată, astfel încât să-i fie redusă pedeapsa, însă Curtea de Apel Bucureşti a decis marţi să-i respingă cererea.
Urmărește
1056 afișări
Vlasov şi-a recunoscut vinovăţia, însă CAB decide să nu fie judecat în procedură simplificată (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)
Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) Mihail Vlasov şi-a recunoscut vinovăţia de la termenul din 16 septembrie şi a solicitat instanţei să fie judecat prin procedură simplificată pentru infracţiunile prezentate de procurori în rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată.
De atunci, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au amânat de mai multe ori pronunţarea cu privire la aplicarea procedurii simplificate, care înseamnă, între altele, şi reducerea pedepsei. Marţi, instanţa i-a respins cererea şi a dispus ca Mihail Vlasov să fie judecat în procedură normală.
TITLURILE ZILEI
-
• Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
astăzi, 21:12
• Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
astăzi, 22:17
• Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
astăzi, 16:35
• Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
astăzi, 19:18
• Cum s-a produs accidentul din Maramureş în care trei poliţişti au fost răniţi
-
astăzi, 20:08
• Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate ştii de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
astăzi, 16:27
• UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
astăzi, 20:33
-
astăzi, 16:09
• Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
astăzi, 15:34
• Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
-
astăzi, 14:17
• Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
astăzi, 14:23
• Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
-
astăzi, 12:31
-
astăzi, 13:26
• Guvernator: Resturile unei drone ucrainene au provocat un incendiu mortal într-un centru comercial
-
astăzi, 09:44
• MApN neagă informaţiile privind pătrunderea unei rachete ruseşti în spaţiul aerian al României
-
astăzi, 22:39
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic / Ruşii încearcă să pătrundă în Pokrovsk pentru a-l încercui
Avocatul lui Vlasov a cerut, în urma deciziei instanţei, administrarea de noi probe, dar şi audierea unor martori.
Mihail Vlasov a spus că vrea să îşi schimbe domiciliul din Iaşi la Bucureşti, în condiţiile în care săptămânal este nevoit să meargă la poliţie pentru a respecta obligaţiile stabilite în cadrul controlului judiciar. El a precizat că de două ori pe săptămână trebuie să fie prezent în Bucureşti pentru a da declaraţii în faţa procurorilor DNA, dar şi pentru a se prezenta la procesul pe care îl are la Curtea de Apel.
Următorul termen în acest dosar a fost stabilit de instanţă în 28 octombrie, dată la care se va stabili ce probe vor fi administrate, dar şi martorii care vor fi audiaţi.
Mihail Vlasov este judecat sub control judiciar din 30 august, după ce, din 24 aprilie a fost arestat la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki. Anterior, din 19 martie până în 24 aprilie, Vlasov a fost arestat preventiv.
În luna iulie, Mihail Vlasov a cerut instanţei să nu mai execute arestul în Iaşi, acolo unde îşi are domiciliul, ci în Bucureşti, la locuinţa uneia dintre fiicele sale, solicitarea fiind respinsă de judecători ca nefondată. Tot atunci, Curtea de Apel Bucureşti i-a atras atenţia lui Vlasov "să aibă o atitudine civilizată în instanţă", în caz contrar acesta urmând să fie amendat.
Mihail Vlasov declara, tot în iulie, că procurorii spun "numai imbelicităţi" în dosarul în care îl acuză de trafic de influenţă, el adăugând că în rechizitoriu s-au spus "numai minciuni" şi că Parchetul nu are legătură cu justiţia.
"Nu am primit niciodată bani mită. Niciodată. (...) Nu e vorba de mită, e vorba de trafic de influenţă. (...) Procurorii spun numai imbecilităţi în dosarul meu. Parchetul nu are legătură cu justiţia. Parchetul este o chestiune de instrumentare a cauzelor penale, parte din procedură", spunea Vlasov, după ce fusese audiat la Tribunalul Bucureşti, într-un dosar de cămătărie al clanurilor Caran şi Duduianu.
Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României susţinea că în dosarul său nu s-a realizat niciodată un flagrant, iar în rechizitoriu procurorii au spus "numai minciuni", care se vor putea proba la un moment dat.
În 9 aprilie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Mihail Vlasov, suspendat la acel moment din funcţia de preşedinte al CCIR, pentru trafic de influenţă.
Mihail Vlasov a fost denunţat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut, în 13 martie, un milion de euro. În 18 martie, Vlasov a fost prins în flagrant, într-un restaurant din Bucureşti, după ce a primit de la omul de afaceri 200.000 de euro.
Procurorii au arătat, în rechizitoriul trimis instanţei, că în schimbul acestor bani, Vlasov i-ar fi promis omului de afaceri că-şi va folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR învestiţi cu soluţionarea unui dosar în care denunţătorul avea calitatea de pârât-reclamant şi că îi va determina pe aceştia să pronunţe o hotărâre arbitrală favorabilă acestuia.
Dosarul de la Curtea de Arbitraj avea ca obiect pretenţiile formulate de SC Infopressgroup SA, care cerea de la Petroczki şi asociatul lui suma de 15 milioane de lei, precum şi cererea reconvenţională având ca obiect de plată suma de 270.000 de euro, potrivit informaţiilor din dosar.
Într-un alt dosar, Mihail Vlasov este urmărit penal pentru şantaj, în aceeaşi cauză fiind cercetată şi fiica sa Vanda Vlasov. Mihail Vlasov este acuzat că l-ar fi ameninţat pe preşedintele interimar al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, spunându-i "că nu este bine ce face" şi că nu ar vrea "să sufere şi copiii altuia".
"La data de 5 mai 2014, Vlasov Mihail, folosindu-se de un înscris olograf, l-a ameninţat pe preşedintele interimar al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (Mihai Daraban, n.r.), prin darea în vileag a unei prezumtive fapte de corupţie ce ar fi compromiţătoare pentru acesta, în scopul de a dobândi pentru sine un folos nepatrimonial, constând în evitarea tragerii la răspundere penală pentru faptele penale săvârşite în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, aspecte sesizate de noua conducere a instituţiei organelor de urmărire penală", arătau procurorii în ordonanţa de efectuare a urmăririi penale.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe