Voluntariatul în copilărie încurajează votul viitor la alegerile electorale - studiu

Un studiu recent arată că voluntariatul în copilărie îi încurajează pe cei din familii neinteresate de participarea civică să fie implicaţi activ ca adulţi, şi să voteze la alegerile electorale.

Urmărește
157 afișări
Imaginea articolului Voluntariatul în copilărie încurajează votul viitor la alegerile electorale - studiu

Voluntariatul în copilărie încurajează votul viitor în alegerile electorale - studiu

Studiul arată că voluntariatul îi ajută pe copii să devină mai interesaţi de politică şi să considere votul ca fiind o îndatorire civică. 
 
Cercetarea, publicată în European Journal of Political Research, a fost realizată de Dr. Stuart Fox (în prezent la Universitatea din Exeter) şi a fost realizată în timp ce acesta lucra la Universitatea Brunel. Acesta a folosit United Kingdom Household Longitudinal Survey şi a examinat impactul voluntariatului din copilărie asupra participării la vot a noilor alegători eligibili la alegerile generale din 2015, 2017 şi 2019 din Regatul Unit.
 
„Pentru copiii părinţilor neinteresaţi să meargă la vot, voluntariatul îi expune la problemele şi instituţiile politice din comunitatea lor, precum şi la alte persoane mai implicate politic, şi le creşte ataşamentul faţă de acea comunitate. Acest lucru duce la un interes sporit pentru politică şi la o mai mare înclinaţie de a considera votul ca fiind o îndatorire civică”, arată Fox.
 
„Acest lucru înseamnă că voluntariatul în copilărie are potenţialul de a ajuta la inversarea declinului generaţional al prezenţei la vot. Dar poate avea doar o contribuţie limitată la reducerea inegalităţilor în ceea ce priveşte prezenţa la vot, care îşi au rădăcinile în factori sociali”, mai spune autorul cercetării.
 
Dr. Fox a folosit date despre interesul autodeclarat pentru politică şi a măsurat dacă respondenţii considerau că votul este o îndatorire civică, dacă se simt calificaţi să participe la viaţa politică, dacă sunt informaţi despre politică sau dacă angajamentul politic este prea costisitor. El a controlat, de asemenea, caracteristicile legate de voluntariatul din copilărie, de vot sau de ambele: sexul şi vârsta şi educaţia.
 

Voluntariatul „creşte” cetăţeni interesaţi de viaţa politică

 
Dintre participanţii la studiu crescuţi de părinţi implicaţi politic, 53% din cei care nu au făcut voluntariat în anul dinaintea primelor alegeri au declarat că „vor vota cu siguranţă”, în comparaţie cu 56% din cei care au făcut voluntariat, ceea ce înseamnă un „impuls” de trei puncte pentru prima participare la vot ca urmare a voluntariatului. Cu toate acestea, în rândul celor crescuţi în familii neimplicate politic - şi de obicei mai sărace - această creştere a prezenţei la vot a fost de 25 de puncte, 31% din cei care nu au făcut voluntariat fiind „siguri că vor vota”, comparativ cu 56% din cei care au făcut voluntariat.
 
În timpul adolescenţei, cei mai mulţi dintre participanţi au avut cel puţin un oarecare interes pentru politică şi doar o treime nu au avut niciunul. Aproape trei sferturi dintre ei nu făcuseră niciodată sau aproape niciodată voluntariat un an mai târziu, în timp ce 16% făceau acest lucru cel puţin o dată pe săptămână. Până la primele lor alegeri electorale, angajamentul politic general a crescut, proporţia celor care au declarat că nu sunt interesaţi de politică scăzând la un sfert. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici