- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (14.10.2013, 12:59)
- Alexandra Vladescu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VREMEA până pe 27 octombrie. PROGNOZA METEO până la sfârşitul lunii, pentru fiecare regiune a ţării
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 14 - 27 octombrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Urmărește
53516 afișări
VREMEA până pe 27 octombrie. PROGNOZA METEO până la sfârşitul lunii, pentru fiecare regiune a ţării (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
BANAT
În primele două zile ale intervalului regimul termic va fi caracterizat de valori uşor peste mediile multianuale, respectiv maxime în jurul a 21 de grade şi minime nocturne de 10...12 grade. La mijlocul săptămânii, în intervalul 16...18 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că valorile medii diurne, respectiv de 14...16 grade, se vor situa sub cele climatologic normale, iar valorile minime de 6...8 grade vor caracteriza dimineţi normale. Începând cu data de 19 octombrie, încălzirea vremii va menţine, cel mai probabil până în jurul datei de 25 octombrie, regimul termic peste cel obişnuit, atât în privinţa maximelor, ce vor fi de 19...23 de grade, cât şi a minimelor, anticipate în jurul a 10 grade.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. Cel puțin 151 de oameni au murit. Bilanțul e în creștere
-
Alegeri prezidenţiale în Croaţia
-
Piloţii avionului prăbuşit în Coreea de Sud au emis un semnal de alarmă
-
Ministrul de Externe al Germaniei avertizează despre “flota fantomă” a Rusiei şi necesitatea sancţiunilor
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în zilele de 15 şi 16 octombrie, când vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate şi, din nou, în jurul datei de 22 octombrie.
CRIŞANA
În primele două zile ale intervalului regimul termic va fi caracterizat de valori uşor peste mediile multianuale, respectiv maxime în jurul a 20 de grade şi minime nocturne de 10...11 grade. La mijlocul săptămânii, în intervalul 16...18 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că valorile medii diurne, respectiv de 14...16 grade, se vor situa sub cele specifice datei, iar valorile minime de 6...8 grade vor caracteriza dimineţi normale termic. Începând cu data de 19 octombrie, se va încălzi, vor fi maxime de 18...21 de grade, şi minime anticipate în jurul a 9 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în zilele de 15 şi 16 octombrie, când vor fi local cantităţi de apă mai însemnate şi, din nou, între 22 şi 24 octombrie, când se anticipează ploi slabe.
TRANSILVANIA
În primele zile ale intervalului vremea se menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit la mijlocul lunii octombrie, media valorilor maxime urmând a se situa între 17 şi 19 grade, iar a minimelor între 7 şi 9 grade. Din 17 octombrie temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că valorile medii din cursul zilelor, respectiv de 12...14 grade, se vor situa sub cele specifice datei, iar valorile minime de 4...6 grade vor caracteriza dimineţi normale. Începând cu data de 19 octombrie şi posibil până spre sfârşitul intervalului de prognoză, regimul termic se va situa peste cel obişnuit, atât în privinţa maximelor, ce vor fi de 15...19 grade, cât şi a minimelor, anticipate a se situa între 4 şi 8 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 16 octombrie când vor fi local cantităţi de apă mai însemnate, dar şi în 23 octombrie când sunt posibile ploi slabe.
MARAMUREŞ
Intervalul de prognoză debutează cu un regim termic peste cel mediu multianual, respectiv valori medii ziua de 18...20 de grade şi 8...9 grade noaptea. Vremea se va răci apoi destul de mult, astfel că între 16 şi 18 octombrie temperaturile medii în jur de 13 grade ziua şi de 4...6 grade noaptea se vor situa sub pragul obişnuit. Începând cu data de 19 octombrie, vremea se va încălzi treptat, astfel că regimul termic se va menţine peste cel obişnuit, atât în privinţa maximelor, ce vor fi în medie de 16...18 grade, cât şi a minimelor, anticipate a fi între 6 şi 8 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului, însă în 15 şi 16 octombrie ploile pot fi mai însemnate cantitativ.
MOLDOVA
În primele zile ale intervalului valorile de temperatură se vor menţine uşor mai ridicate decât cele înregistrate în mod obişnuit la mijlocul lunii octombrie, atât ziua, când se anticipează că media valorilor maxime se va situa între 17 şi 19 grade, dar şi noaptea, când minimele vor fi între 7 şi 9 grade. În data de 17 octombrie temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că valorile medii din cursul zilelor, respectiv de 12...14 grade, se vor situa sub cele specifice datei. Ulterior, până spre sfârşitul intervalului de prognoză, regimul termic va fi apropiat de cel obişnuit, cu maxime în medie de 14...16 grade şi minime între 5 şi 8 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 16 octombrie când vor fi cantităţi de apă mai însemnate, dar şi în 22....23 octombrie când sunt posibile ploi slabe.
DOBROGEA
Intervalul de prognoză debutează cu un regim termic în jurul celui mediu multianual specific, respectiv valori medii de 17...19 grade ziua şi 10...12 grade noaptea. După scăderea de temperatură anticipată pentru data de 17 octombrie, va creşte probabilitatea de a se înregistra, din nou, un regim apropiat de cel specific, atât în privinţa maximelor, ce vor fi în medie de 15...17 grade, cât şi a minimelor, anticipate a fi între 8 şi 10 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în intervalul 16-17 octombrie când se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate.
MUNTENIA
În primele trei zile ale intervalului de prognoză regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime de 18...20 de grade şi minime nocturne de 10...11 grade. În intervalul 17-18 octombrie, temperaturile vor scădea, astfel că valorile medii din cursul zilelor vor fi de 16...17 grade, în timp ce minimele nocturne se vor încadra între 6 şi 10 grade.
Începând cu data de 19 octombrie, vremea se va încălzi uşor, apoi temperaturile vor evolua în limitele normalului climatologic.
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 16 octombrie, când vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.
OLTENIA
În primele trei zile ale intervalului de prognoză regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime de 18...20 de grade şi minime nocturne de 10...11 grade. În intervalul 17-18 octombrie, temperaturile vor scădea, astfel că valorile medii din cursul zilelor vor fi de 16...17 grade, în timp ce minimele nocturne de 6...10 grade vor caracteriza dimineţi normale pentru această perioadă din an. Începând cu data de 19 octombrie, regimul termic se va menţine peste cel obişnuit, atât în privinţa maximelor, ce vor fi de 18...22 de grade, cât şi a minimelor, anticipate în jurul a 8...10 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 15 şi 16 octombrie, dar şi în jurul datei de 22 octombrie.
LA MUNTE
În general regimul termic se va menţine apropiat de cel climatologic normal, cu valori maxime în medie de 9...14 grade şi minime între 3 şi 7 grade. Ceva mai rece va fi vremea în intervalul 16-19 octombrie, când media valorilor nocturne va fi în jurul a 0 grade, iar cea a temperaturilor maxime va fi de 5...8 grade.
Vor fi posibile precipitaţii slabe în mare parte a intervalului, însă în jurul datei de 16 octombrie acestea vor fi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ. În aceeaşi perioadă, pe fondul scăderii de temperatură, vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu precădere la altitudini mari.
Citește pe alephnews.ro: CNN: Putin își cere scuze pentru „tragicul” accident al Azerbaidjan Airlines „fără a-și recunoaște responsabilitatea”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Magnus Carlsen, numărul 1 mondial, părăsește Campionatul Mondial de Șah Rapid din cauza blugilor: „Devenise o chestie de principiu”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Ce pensie va avea de la 1 ianuarie un pensionar român, dacă acum primește 3.000 de lei pe lună
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:35
-
astăzi, 10:08
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1040. Rolul Germaniei în menţinerea păcii în Ucraina depinde de aprobarea Rusiei, spune Merz / Dronele ucrainene domină operaţiunile armatei în 2024, raportează ministrul apărării / Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal