- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Yair Miron, fiul şefului clinicii Sabyc, pus în libertate
Avocatul Viorel Spânu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că fiul şefului clinicii Sabyc, Yair Miron, va fi cercetat în libertate în cazul traficului de ovule, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul acestuia privind eliberarea sub control judiciar.
Yair Miron, fiul şefului clinicii Sabyc, pus în libertate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Tribunalul Bucureşti respinsese, în 11 august, cererea de eliberare sub control judiciar formulată de Yair Miron, cercetat în cazul traficului de celule umane.
Sentinţa a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care a decis eliberarea sub control judiciar a lui Yair Miron.
Yair Miron a declarat, la judecarea cererii sale de la Tribunalul Bucureşti, că nu ştia ce se întâmpla în legătură cu ferilizarea şi cu activitatea medicală în domeniul ginecologie, specializarea sa fiind chirurgia plastică. El a spus că se ocupa de tratamente cosmetice şi de înfrumuseţare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Yair Miron este în arest preventiv din 20 iulie, alături de tatăl său, Harry Mironescu, şi de Cecilia Borza, în dosarul de trafic de ovule instrumentat de procurorii DIICOT. Cei trei sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi de organizarea traficului de celule de origine umană în scopul obţinerii unui folos material.
Tribunalul Bucureşti a decis, joi ca şeful clinicii Sabyc, Harry Mironescu, şi secretara acestuia, Cecilia Borza, să rămână în arest, respingând cererile lor de eliberare condiţionată sub control judiciar. Soluţia de joi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.
Pe de altă parte, un alt judecător al Tribunalului Bucureşti a decis, miercuri, punerea în libertate pe cauţiune a lui Harry Mironescu, în vârstă de 70 de ani, după ce acesta a plătit garanţia de 10.000 lei, însă hotărârea nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.
Alţi doi medici israelieni - Nathan Levitt şi Genya Ziskind - sunt cercetaţi în libertate în acest dosar, însă au interdicţia de a părăsi România. Aceştia au contestat interdicţia, Tribunalul Bucureşti urmând să ia în discuţie acţiunea lor în 25 august.
Centrul Medical Sabyc a fost acreditat din 15 iulie 2009, pentru activitatea de bancă şi utilizator de celule reproductive, după ce timp de doi ani a depus 14 cereri în acest sens, respinse de către Agenţia Naţională de Transplant.
Patru zile mai târziu, în noaptea de 19 spre 20 iulie, procurorii DIICOT au făcut percheziţii la clinica Sabyc şi au audiat mai multe persoane, în cazul anchetei privind traficul de ovule.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO