- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Doisprezece morţi într-un accident aviatic la Aerodromul din Tuzla - VIDEO
Unsprezece persoane au decedat într-un accident aviatic petrecut luni după-amiază pe Aerodromul din Tuzla, iar alte trei persoane au fost transportate la spitalul din Constanţa, în stare gravă. Cei trei răniţi au fost transportaţi cu un elicopter la Spitalul Militar din Bucureşti, însă unul dintre aceştia a decedat, ridicând la 12 numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa.
Unsprezece morţi într-un accident aviatic la Aerodromul din Tuzla (Imagine: Cristi_Cimpoes/Mediafax Foto)
În aeronavă, erau în total, în momentul accidentului, 14 oameni. Avionul a avut probleme la decolare, după un zbor de doi kilometri prăbuşindu-se şi luând foc, au declarat reprezentanţi ai Ambulanţei Constanţa.
Potrivit prefectului judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, anchetatorii au găsit 11 persoane decedate în avionul prăbuşit la aproximativ doi-trei kilometri de pista Aerodromului din Tuzla.
Cei trei răniţi, care au fost duşi iniţial la Spitalul Judeţean Constanţa, au fost transportaţi cu elicopterul la Spitalul Militar din Bucureşti, unde au ajuns în jurul orei 23.00, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Valdimir Putin se confruntă cu o revoltă a armatei, deoarece „comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Unul dintre cei trei răniţi a murit luni noapte, în pofida manevrelor de resuscitare efectuate de către medici, au declarat pentru MEDIAFAX surse ministeriale, fiind vorba despre militarul care a fost cel mai grav rănit şi care era în comă, având arsuri de gradele trei şi patru şi fractură de femur.
Starea celorlalţi doi răniţi, supravieţuitori ai accidentului aviatic de la Tuzla, este bună, conduita terapeutică urmând să fie stabilită de către o echipă pluridisciplinară, aceştia fiind internaţi la Spitalul Militar din Capitală, au mai spus sursele citate.
Operaţiunea de descarcerare a victimelor accidentului aviatic de la Tuzla se află în plină desfăşurare şi ar putea dura mai multe ore deoarece se desfăşoară în paralel cu ancheta procurorilor militari şi a reprezentanţilor MApN.
Avionul aparţinea Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene "Aurel Vlaicu" din Boboc
MApN a precizat într-un comunicat remis MEDIAFAX că Nicolae Jianu, comandantul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene "Aurel Vlaicu" din Boboc, se afla la bordul avionului AN-2 prăbuşit, acesta fiind cea de-a 11-a victimă a accidentului.
"Comandorul Jianu, pilot clasa I, instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice, este cel de-al unsprezecelea militar care şi-a pierdut viaţa în catastrofa aeriană. Era căsătorit şi avea doi copii. În catastrofa aviatică de la Tuzla şi-au pierdut viaţa şapte militari ai Forţelor Navale şi patru militari din Forţele Aeriene", precizează MApN.
O femeie-pilot, printre victimele accidentului de la Tuzla
O femeie este printre victimele accidentului de pe aerodromul Tuzla, ea fiind singura reprezentantă de la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc care pilota avionul de tip AN 2, ca cel implicat în accidentul produs luni după-amiază.
Potrivit unor surse din cadrul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene "Aurel Vlaicu" de la Boboc, printre cei 11 militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic de luni după-amiază se numără şi căpitanul Lavinia Guiţă, singura femeie din cadrul unităţii de la Boboc care pilota avionul de tip AN2.
Lavinia Guiţă a absolvit Institutul Militar de Aviaţie în anul 2007, iar un an mai târziu, în iulie 2008, ea a fost decorată de generalul Constantin Croitoru, la momentul respectiv şef al Statului Major al Forţelor Aeriene, cu prilejul aniversării a 50 de ani de la atribuirea numelui "Aurel Vlaicu" platformei de învăţământ de la Boboc.
Surse din cadrul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc au precizat că, în afara celor patru decedaţi, există şi un supravieţuitor din rândul celor care au plecat de la Buzău.
Aceleaşi surse precizează că acesta ar fi reuşit să se salveze după ce ar fi sărit din avion, în momentul în care au apărut problemele la decolare.
Potrivit sursei citate, doi dintre militarii răniţi fac parte din Forţele Navale, iar al treilea este încadrat în Forţele Aeriene.
O comisie de investigaţie tehnică, numită prin ordin al ministrului Apărării Maţionale, cercetează împrejurările producerii catastrofei aviatice.
Ministerul Apărării a rectificat informaţiile anterioare. Iniţial, MApN anunţase că zece militari şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic de la Tuzla.
"Un avion AN-2, aparţinând Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene din Boboc, care executa o misiune de zbor pentru antrenamente de paraşutare, s-a prăbuşit luni, 5 iulie, în jurul orei 17.40, pe aerodromul Tuzla. În urma catastrofei aviatice, zece militari şi-au pierdut viaţa, iar alţi trei au fost răniţi. La bordul aeronavei se aflau patru membri ai echipajului şi nouă militari din cadrul Forţelor Navale", preciza comunicatul MApN.
Avionul de tip Antonov An-2 este cunoscut ca fiind cel mai mare avion de transport biplan. El a intrat în serviciul Forţelor Aeriene Române în anul 1977, iar în prezent este folosit pentru antrenamentul paraşutiştilor.
AN-2 a fost fabricat la Kiev până la mijlocul anilor '60. Ulterior, producţia a fost transferată în Polonia, unde s-au fabricat peste 12.000 de aparate. Se estimează ca peste 15.500 de aparate au fost fabricate în USSR, Polonia şi China. 6000 sunt în serviciul operatorilor civili.
Aparatul AN-2 este foarte folosit pentru împrăştiere de insecticide şi fertilizanţi în agricultură. De asemena, câteva aparate An-2 sunt cunoscute cu echipări VIP pentru şase-opt locuri.
În urmă cu mai puţin de o lună, la 9 iunie, un paraşutist militar de la baza de la Bobocu, judeţul Buzău, a murit după ce, în timpul unor exerciţii de zbor, paraşuta sa nu s-a deschis.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO