Video Ordonanţe de reţinere pentru 15 persoane acuzate de fraude informatice - VIDEO

Zeci de percheziţii şi persoane au fost duse, marţi, la audieri la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Vâlcea în cadrul unei anchete privind licitaţii frauduloase pe internet, unde procurorii au colaborat cu ofiţerii FBI şi Secret Service.

Urmărește
133 afișări

Cele trei grupări infracţionale specializate în licitaţii frauduloase pe internet sunt formate din peste 250 de persoane, potrivit Poliţiei Române.

Este cea mai importantă acţiune din 2010

Conform sursei citate, la percheziţii au participat peste 300 de ofiţeri din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate, peste 70 de poliţişti de la structurile operative şi de la rutieră, precum şi peste 400 de jandarmi. De asemenea, la acţiune a participat şi un elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Acţiunea de marţi este cea mai importantă operaţiune realizată de procurorii D.I.I.C.O.T. şi ofiţerii de crimă organizată în cursul anului 2010, aceasta vizând în principal documentarea probatorie a activităţii celor mai importante grupări infracţionale organizate, care acţionau în municipiul Bucureşti, în Vâlcea - Drăgăşani şi Teleorman - Alexandria, zone cunoscute cu potenţial criminogen deosebit în materia cyber-criminalităţii.

La Râmnicu Vâlcea, descinderile au vizat în special cartierul Căzăneşti, iar în urma percheziţiilor au fost ridicate unităţi de calculator, hard-diskuri şi documente care constituie probe, acestea fiind duse la sediul DIICOT Vâlcea, unde urmează să fie audiaţi şi o parte dintre suspecţii în acest caz.

Au fost identificate peste 800 de victime

Simultan cu acţiunea procurorilor DIICOT, au fost efectuate percheziţii domiciliare în Praga (Cehia) - zece, în Statele Unite ale Americii - şapte, fiind vizaţi alţi membri ai grupărilor infracţionale organizate.

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DDICOT) - Biroul Teritorial Vâlcea şi Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul IGPR - DCCO şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei Române, au destructurat trei grupuri infracţionale organizate, specializate în săvârşirea de fraude informatice şi înşelăciuni pe site-urile de comerţ electronic.

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2006, cele trei grupări infracţionale organizate au acţionat pe teritoriul mai multor state - Spania, Italia, Franţa, Noua Zeelandă, Danemarca, Suedia, Germania, Austria, Statele Unite ale Americii, Canada, Elveţia, organizând licitaţii frauduloase prin intermediul internetului.

Până în prezent au fost identificate peste 800 de victime, prejudiciul produs fiind de aproximativ 800.000 de euro.

Marţi, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au fost efectuate 101 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti - 31 şi în judeţele Vâlcea - 41, Teleorman - 12, Timiş - patru, Argeş, Prahova, Braşov, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Suceava, Botoşani, Bacău.

Ordonanţe de reţinere pentru 15 persoane

Procurorii DIICOT Vâlcea au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a 15 persoane. Potrivit reprezentanţilor DIICOT Vâlcea, 15 persoane audiate în urma percheziţiilor din Vâlcea au fost reţinute, după ce au fost audiate timp de câteva ore de către procurori.

Cele 15 persoane urmează să fie duse în arestul Poliţiei Judeţene Vâlcea, în timp ce la sediul DIICOT Vâlcea continuă să fie audiaţi alţi suspecţi în acest caz, ridicaţi în urma descinderilor care au avut loc în cursul dimineţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici