Zeci de sancţiuni şi 17 permise suspendate în urma unei razii în Capitală

Poliţiştii de la Brigada Rutieră au aplicat zeci de sancţiuni, în valoare de peste 41.000 de lei, şi au suspendat 17 permise de conducere, în noaptea de sîmbătă spre duminică, în urma unei razii în Capitală.

Urmărește
295 afișări
Imaginea articolului Zeci de sancţiuni şi 17 permise suspendate în urma unei razii în Capitală

Zeci de sancţiuni şi 17 permise suspendate în urma unei razii în Capitală

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost depistat pe o stradă din sectorul 1 al Capitalei în timp ce conducea maşina sub influenţa substanţelor psihoactive şi în perioada în care avea dreptul de a conduce suspendat.

În urma testării preliminare efectuate cu aparatul DrugTest, au rezultat indicii cu privire la posibila prezenţa în organism a substanţelor interzise. Şoferul a fost dus la sediul INML pentru prelevare de mostre biologice, iar în cauză s-a deschis un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări „in rem” pentru săvârşirea în concurs a infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 336 alin.2 şi art. 335 alin. 2 din Codul Penal.

Un alt bărbat, în vârstă de 35 de ani, a condus maşina pe o stradă din sectorul 3 al Capitalei sub influenţa alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,50 mg/l alcool în aerul expirat. Şoferul a fost dus la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză s-a deschis un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări „in rem” pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 336 alin.1 din Codul Penal.

De asemenea, o femeie în vârstă de 50 de ani a fost depistată în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din sectorul 1 al Capitalei sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Femeia a fost sancţionată cu amendă în valoare de 1485 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Razia a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică. Poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat în mai multe zone în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii vehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii rutieri au aplicat 62 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 41.000 de lei şi au constatat 5 infracţiuni la regimul rutier, între care două pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive; două pentru conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat şi una pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

De asemenea, au fost reţinute 17 permise de conducere, astfel: 10 pentru conducere sub influenţa alcoolului (contravenţie); 5 pentru infracţiunile la regimul circulaţiei pe drumurile publice; unul pentru neacordare de prioritate de trecere vehiculelor, unul pentru nerespectarea culorii roşu a semaforului electric.

Totodată, au fost reţinute 8 certificate de înmatriculare şi două seturi de plăcuţe cu numărul de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici