- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (06.05.2014, 14:39)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ZF Regional Health Summit - Ţibichi (CNAS): Dosarul electronic, obligatoriu din iunie
Toţi furnizorii de servicii medicale vor fi obligaţi, din iunie, să utilizeze dosarul electronic, refuzul acestora putând fi sancţionat gradual, de la avertisment, la amenzi, a spus, marţi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Radu Ţibichi, prezent la ZF Regional Health Summit.
Urmărește
343 afișări
ZF Regional Health Summit - Ţibichi (CNAS): Dosarul electronic, obligatoriu din iunie (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
"Dosarul electronic este obligatoriu din iunie, prin noul Contract-cadru privind acordarea asistenţei medicale. Toţi furnizorii vor fi obligaţi să utilizeze dosarul electronic. Dacă furnizorii nu îl folosesc vor fi aplicate sancţiuni graduale, mergând de la avertisment la sancţiuni pecuniare. Dosarul electronic este funcţional acum şi, odată cu implementarea noii legislaţii, dosaraul electronic va deveni un instrument real de lucru pentru medicii de familie şi instrument de control al pacienţilor asupra datelor lor", a declarat Radu Ţibichi, la ZF Regional Health Summit '14.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Dosarul electronic a costat aproape 19 de milioane de euro, fiind realizat în 13 luni, din fonduri europene, de compania UTI.
Vicepreşedintele acesteia, Mihai Ianciu, prezent la conferinţă, a explicat că dosarul electronic este un sistem care colectează datele despre pacienţi, folosit în prezent de medicii de familie pentru a introduce datele de consultaţie. El cuprinde un portal unde pacienţii îşi pot vedea propriul dosar şi un portal pentru medici.
"La o lună de utilizare avem 300.000 de dosare iniţializate în sistem, 60 de spitale conectate la sistem şi 3.400 de medici care au introdus date", a mai spus Ianciu.
La rândul lui, Marius Filip, expert în cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a spus că dosarul electronic poate fi accesat online, rapid şi integral, de oriunde în lume şi poate fi tradus instantaneu în funcţie de ţara de unde este accesat.
Întrebat ce date pot fi accesate de altcineva decât pacientul, Filip a răspuns că doar date necesare în urgenţă.
"Este un cont de date medicale care sunt în proprietatea pacientului. Este unicul proprietar al datelor şi singurul care poate da libertatea cuiva de a accesa datele. Singura accesare fără cererea pacientului este în zona de urgenţă, respectiv salvare şi camera de gardă, unde se poate vedea un sumar al sumarului, respectiv alergii, boli cronice, proteze interne, ultimele reţete, grupa de sânge şi RH", a adăugat Filip.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe