- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.01.2014, 13:54)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Zgonea despre accidentul aviatic din Apuseni: Măsurile, suficiente. Nu vrem vinovaţi să le tragem un glonţ în cap
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că măsurile luate în cazul accidentului aviatic din Apuseni sunt suficiente, el arătând că nu se doreşte găsirea a trei vinovaţi cărora să le fie tras un glonţ în cap, ci o reglementare astfel încât instituţiile să conlucreze.
Urmărește
738 afișări
Zgonea despre accidentul aviatic din Apuseni: Măsurile, suficiente. Nu vrem vinovaţi să le tragem un glonţ în cap (Imagine: Catalin Cadan/Mediafax Foto)
Zgonea a fost întrebat, marţi, dacă e necesară constituirea unei comisii de anchetă parlamentară privind activitatea STS în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni, el arătând că, în opinia sa, o astfel de iniţiativă nu s-ar impune, măsurile luate de Executiv fiind suficiente.
"Am văzut că şase miniştri au depus o cerere la CSAT. CSAT trebuie să ia o decizie în acest caz. Guvernul face o analiză profundă asupra cazurilor şi a luat măsuri. Există un raport al domnului vicepremier Gabriel Oprea, care a fost promovat. Anumiţi colegi au fost destituiţi din funcţie. Eu cred că sunt măsuri suficiente. Legislativul nu poate interveni peste Executiv", a spus Zgonea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
"În acest moment, dacă am crea o comisie de anchetă, din punctul meu de vedere - e o opinie personală - mai mult am îngreuna această activitate decât am lăsa-o să ajungă acolo unde, pe viitor, astfel de cazuri nu se vor mai întâmpla", a adăugat Zgonea.
El a spus că interesul este în acest moment pe instituirea unei reglementări prin care instituţiile să conlucreze în cazuri simulare, şi nu pe găsirea a trei vinovaţi cărora să le fie tras un glonţ în cap sau pe a face circ mediatic.
"Ce vrem noi de la societate? Nu să facem circ mediatic, nu să găsim trei vinovaţi să tragem un glonţ în cap, ci să reglementăm, după astfel de evenimente, astfel încât în viitor fiecare instituţie, când lucrează cu altă instituţie, să ştie care sunt regulile dintre ele", a subliniat Zgonea.
Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, în 20 ianuarie, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.
La bord se aflau patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, studenta de 23 de ani şi doi membri ai echipajului de zbor - pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.
Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.
Epava avionului şi victimele au fost găsite de localnici, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.
Medicul Radu Zamfir a fost externat în 21 ianuarie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Cluj, ajungând în Capitală la bordul unui avion de linie, în timp ce ceilalţi patru răniţi au rămas spitalizaţi.
La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj sunt încă internaţi medicii Valentin Calu, Cătălin Pivniceru, Sorin Ianceu şi copilotul Răzvan Petrescu.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Pilotul ADRIAN IOVAN ŞI O STUDENTĂ AU MURIT în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni. Primele imagini cu avionul - LIVE TEXT
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe