- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (26.11.2014, 16:35)
- Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Academia de Tenis din Capitală, care are şase terenuri cu gradene şi nocturnă, deschisă miercuri - FOTO
Academia de Tenis din complexul sportiv bucureştean "Lia Manoliu", care are şase terenuri cu nocturnă şi gradene ce asigură 1.152 de locuri, a fost deschisă miercuri, la cinci luni de la începerea lucrărilor, în urma unei investiţii de peste 4,5 milioane de lei fără TVA a Primăriei Capitalei.
Urmărește
1007 afișări
Academia de Tenis din Capitală, care are şase terenuri cu gradene şi nocturnă, deschisă miercuri (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)
Amplasată în imediata apropiere a Arenei Naţionale, Academia de tenis a fost construită pe o suprafaţă de 11.700 de metri pătraţi.
"Academia de tenis (...) a fost construită la standarde internaţionale şi dispune de trei tipuri de suprafeţe de joc. Are şase terenuri de tenis cu gradene, (...) precum şi nocturnă, plus infrastructura logistică necesara desfăşurării sportului de masă şi competiţional, în cele mai bune condiţii", a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la inaugurarea academiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Potrivit lui Oprescu, Academia de Tenis se adresează, în principal, elevilor şi şcolilor sportive, care pot încheia cu municipalitatea protocoale de colaborare pentru cursuri de tenis.
După ce copiii vor termina cursurile, Academia de Tenis va fi deschisă publicului larg, tarifele de acces urmând să fie stabilite în primăvara anului viitor.
De asemenea, în toamna anului viitor, va fi instalat şi un balon de protecţie pentru toate suprafetele de joc, astfel încât Academia să poată fi funcţională în toate anotimpurile.
Contractul de proiectare şi execuţie a fost semnat de municipalitate cu Asocierea SC Unicon SA şi SC Asix Design SRL, prin proiect realizându-se şase terenuri de tenis, cuplate două câte două, precum şi două clădiri anexă, care adăpostesc majoritatea funcţiunilor ce ţin de activitatea sportivă.
Potrivit primarului general, cele şase terenuri de tenis sunt aşezate pe orientarea nord-sud, spre a asigura condiţii optime pentru desfăşurarea jocului.
Terenurile au trei tipuri de suprafeţe de joc, respectiv zgură, acrilic multistrat cu baza cauciucată şi prefabricat din cauciuc, câte una pentru fiecare două terenuri. Suprafeţele sunt certificate de International Tennis Federation (ITF).
Valoarea totală a contractului este de 4.532.710,70 lei fără TVA.
La terenurile de joc sunt şase grupări de gradene a câte trei rânduri de scaune, care totalizează 1.152 de locuri. Pe primul rând de gradene, în zona centrală a terenurilor, s-au asigurat 23 de scaune, cu un grad de confort ridicat.
"Între terenuri, pe latura scurtă, există circulaţii cu lăţimea de 6,30 metri. Corpul principal de clădire, aflat la intrarea în academie, conţine o zonă de lobby cu recepţie şi un mic magazin de material sportiv, o cafeterie cu bar şi depozit pentru bar, vestiarele cu grupuri sanitare şi duşuri, cabinet medical şi grupul sanitar pentru clienţi şi personal. Cafeteria beneficiază de o terasă exterioară, acoperită, generoasă şi deschisă spre terenurile de tenis şi circulaţia pietonală", a declarat, la inagurarea academiei, şeful Direcţiei de Infrastructură din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă.
Corpul secundar anexă conţine grupuri sanitare pentru vizitatori sau sportivi.
Arterele principale de circulaţie de pe care se face accesul spre complexul sportiv sunt, la vest, Şoseaua Mihai Bravu, la sud - Bulevardul Basarabia, iar la est - Bulevardul Chişinău.
Pentru parcarea autoturismelor se va folosi parcarea adiacentă terenului, legatura cu Academia de Tenis realizându-se direct cu circulaţia pietonală prin două accese.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe