- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (29.05.2015, 15:48)
- Adrian Ţone
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
AG a LPF ar putea lua în discuţie propunerea de păstrare a sistemului cu 18 echipe în Liga I
Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal, de la începutul lunii iunie, ar putea lua în discuţie propunerea de păstrare a sistemului competiţional cu 18 echipe şi în sezonul următor, au declarat, pentru MEDIAFAX, mai mulţi conducători ai cluburilor din Liga I.
Urmărește
281 afișări
AG a LPF ar putea lua în discuţie propunerea de păstrare a sistemului cu 18 echipe în Liga I (Imagine: Mediafax Foto)
Astfel, în cazul în care propunerea ar fi votată în Adunarea Generală a LPF şi ulterior validată de către Comitetul Executiv al FRF, ocupantele locurilor 13-16 în clasamentul Ligii I, Gaz Metan Mediaş, FC Braşov, U Cluj şi Rapid, ar urma să evolueze pe prima scenă în sezonul următor, deşi au retrogradat din punct de vedere sportiv.
"Există articolul 9 din ROAF, care spune că sistemul se stabileşte înainte de începerea campionatului. Primul alineat spune că se aprobă înaintea începerii fiecărui sezon competiţional şi următorul alineat spune, printr-o chestiune distinctă, că modificarea sistemului competiţional se aprobă de către Comitetul Executiv al FRF. Asta înseamnă că dacă se va vorbi doar despre aprobare, se stabileşte înaintea începerii sezonului. Dar dacă se vorbeşte de modificarea sistemului, asta înseamnă că se poate şi după ce a început anul competiţional (n.r. - 1 iunie). Dar asta ţine şi de voinţă", a declarat unul dintre preşedinţii de club din Liga I sub protecţia anonimatului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice nu prevede un termen anume pentru schimbarea formulei competiţionale. Astfel, la articolul 9 (Formula de organizare a campionatelor ), pct. 2 prevede următoarele: "Modificarea formulei competiţionale şi a sistemului de promovare - retrogradare pentru Liga I, Liga a 2-a şi Liga a 3-a va fi aprobată de Comitetul Executiv al FRF".
Aceiaşi conducători afirmă că, în condiţiile în care sistemul cu 14 echipe va fi menţinut, nu va putea fi întocmit un calendar al meciurilor din Liga I: "E o prostie asta cu 14 echipe şi nu e vorba doar de câte au retrogradat. Nu există nicăieri sistemul ăsta. Mai mult, pentru cei care vor fi în play-out, cei care retrogradează, vor fi 40 de meciuri, plus Cupa Ligii, Cupa României şi cupele europene. E un calendar cu date inexistente. Nu ştiu cum au gândit sistemul ăsta. Programarea partidelor va fi realmente imposibilă".
În plus conducătorii cluburilor sunt nemulţumiţi de intenţia deţinătorului drepturilor de transmitere a partidelor de a mişcora cu peste 6 milioane de euro suma pentru sezonul următor. Astfel, cele opt echipe aflate în partea a doua clasamentului, din play-out-ul Ligii I, vor fi nevoite să dispute 40 de partide, cu 6 mai mult decât în sezonul actual, iar cele şase din play-off cu două partide mai mult. În condiţiile în care compania Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta, deţinătoarea dreturilor TV pentru Liga I, doreşte diminuarea valorii contractului cu 6 milioane de euro pentru sezonul următor, echipele ar urma să primească o sumă inferioară celei de anul trecut pentru fiecare meci jucat.
"Eu am zis să se revină la vechiul sistem, în condiţiile în care nu şi-au ţinut cuvântul să dea aceiaşi bani ca şi anul trecut şi să împartă suma alocată pentru 18 echipe la 14, iar acum taie sumele pentru cele patru echipe care dispar. E normal să se revină la actualul sistem. Nu scrie nicăieri în regulament că schimbarea sistemului competiţional trebuie să vină cu un an înainte", a declarat pentru MEDIAFAX un alt preşedinte de club din Liga I.
Directorul general al FC Dinamo, Dinu Gheorghe, consideră că valoarea contractului dintre Liga Profesionistă de Fotbal şi ISB trebuie să rămână aceeaşi. "Calitatea fotbalului nu va creşte în următoarea ediţie de campionat, va fi similară celei din ediţia care se încheie. Desigur, contează şi banii din drepturile de televizare, care s-ar părea că vor fi mai puţini. Banii sunt foarte importanţi în fotbal, ca şi în alte domenii, aşa că eu consider că acel contract pentru drepturile de televizare trebuie dus la capăt în condiţiile în care a fost semnat", a declarat Dinu Gheorghe, pentru site-ul oficial al grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare.
La sfârşitul lunii octombrie 2014 a anului trecut, mai multe cluburi din Liga I s-au exprimat în favoarea păstrării sistemului competiţional cu 18 echipe în sezonul viitor, chiar dacă reducerea la 14 formaţii a fost aprobată înaintea acestei ediţii de campionat. În cadrul Adunării Generale Extraordinare a LPF de la sfârşitul lunii ianurie, preşedinţii de cluburi au votat însă în favoarea sistemului competiţional cu 14 echipe în Liga I, fiind convinşi de faptul că grupărilor lor le vor reveni sume mai mari din drepturile de televizare.
Compania Intel Sky Broadcast, deţinătoarea dreturilor TV pentru Liga I, a cerut, marţi, în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din primul eşalon, în sezonul viitor, cu peste 6 milioane de euro.
Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, la 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să încaseze de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani. La această sumă se adaugă un milion de euro pentru Cupa Ligii. În plus, LPF primeşte o sumă egală cu 20 la sută din veniturile nete din publicitate, care vor fi obţinute de către televiziunile ce transmit meciurile din Liga I.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe