LIVE TEXT  Carlos Alcaraz şi-a păstrat coroana la Wimbledon, după ce l-a dominat pe Novak Djokovic în finală / Prinţesa Kate Middleton îl va premia pe campion

Spaniolul Carlos Alcaraz a câştigat astăzi titlul pe iarba londoneză, la fel ca şi în 2023, după o finală cu sârbul Novak Djokovici.

Urmărește
2039 afișări
Imaginea articolului Carlos Alcaraz şi-a păstrat coroana la Wimbledon, după ce l-a dominat pe Novak Djokovic în finală / Prinţesa Kate Middleton îl va premia pe campion

Carlos Alcaraz şi-a păstrat coroana la Wimbledon, după ce l-a dominat pe Novak Djokovic în finală / Prinţesa Kate Middleton îl va premia pe campion

ALCARAZ - DJOKOVIC 6-2, 6-2, 7-6 (4)

Djokovic a reuşit un singur break în finala cu Alcaraz, iar asta spune totul despre prestaţia celor doi în marea finală, încheiată după două ore şi 27 de minute de joc.

Alcaraz adună 4 titluri de Mare Şlem (a câştigat toate finalele jucate), la 21 de ani, dintre care două la Londra. Djokovic, 37 de ani, rămâne cu 24 de titluri majore, 7 doar la Wimbledon.

SETUL 3

Djokovici este cu spatele la zid. Începe la serviciu şi nu mai greşeşte, precum în startul primelor două seturi. S-a mers cu serviciul până la 4-4, cu Alcaraz ratând şanse de break. Spaniolul i-a „furat” seriviciul, apoi a servit pentru a închide finala. La 5-4, a avut 40-0, dar a cedat 5 puncte la rând. Djokovic a făcut primul său break. Runda s-a dus în perlungiri. Spaniolul a controlat tie-break-ul care a urmat: 7-4.

SETUL 2

Break din nou pentru Alcaraz, în startul finalei. L-a consolidat, apoi nu i-a tremurat racheta. La 4-2, a făcut încă un break. Setul, identic cu primul set. A trecut o oră şi 15 minute de la primul serviciu. Djokovic pare că nu este prezent la meci.

Zendaya se află în tribune, pentru a urmări meciul dintre Alcaraz şi Djokovic. Actriţa americană a fost protagonista recentului film „Challengers”, al lui Guadagnino, bazat pe tenis.

SETUL 1

Meciul a început cu Novak la serviciu. Sârbul a fost testat serios încă din start, având de înfruntat 5 mingi de break. Carlos a fructificat dominarea. Game-ul iniţial a durat 14 minute. Break-ul a fost consolidat de Alcaraz. Spaniolul a făcut încă un break, s-a dus la 4-1, apoi l-a consolidat salvând o minge de break. Cu 5-1 pe tabelă, Alcaraz n-a tremurat, adjudecându-şi manşa după 41 de minute. Evoluţie surprinzător de slabă, ieşită din ritm, a lui Djokovic

START

Kate a venit la arenă. În tribune este, ca şi la finala feminină de ieri, actorul Tom Cruise. Şi marele Rod Laver este la meci, alături de nume precum Stan Smith, Andre Agassi sau Stefan Edberg.

///////////////////////

Câştigătorul va fi premiat de Prinţesa Kate Middleton, anunţată pe Central la finala care va marca revenirea ei în viaţa publică după problemele de sănătate din ultimele luni.

Astăzi va avea loc finala masculină, de la ora 16.00, între sârbul Novak Djokovic (37 de ani, 2 ATP) şi spaniolul Carlos Alcaraz (21 de ani, 3 ATP). Este reeditarea finalei de anul trecut, adjudecată eroic de iberic.

Djokovic a doborât o serie de recorduri odată cu succesul de vineri seară, din semfinale, contra italianului Lorenzo Musetti.

El a ajuns la a 37-a finală de Grand Slam, în contextul în care are la activ 75 de turnee de Grand Slam. Practic, în aproape jumătate din competiţiile majore la care a participat, „Nole” a ajuns în finală.

Sârbul, care vizează al optulea său titlu la Wimbledon (în 10 finale), ceea ce ar însemna egalarea recordului elveţianului Roger Federer, este primul jucător care ajunge în 3 finale la All England Club după împlinirea vârsei de 35 de ani.

Pentru Djokovic ar fi al 25-lea titlu de Mare Şlem, cu care ar stabili un record absolut, depăşind-o pe legendara Margaret Court. În schimb, Alcaraz are 3 titluri majore, pe tot atâtea suprafeţe: US Open (ciment), Wimbledon (iarbă) şi Roland Garros (zgură).

3-2 este scorul meciurilor directe între cei doi, în circuitul profesionist. Ultimul duel, cel de-al 6-lea, a fost doar un meci demonstrativ adjudecat de iberic, în decembrie 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici