Alexandru Bologa e campion paralimpic la judo

  • Judoka român Alexandru Bologa a câştigat vineri medalia de aur la para judo, în cadrul Jocurilor Paralimpice de la Paris 2024.
  • Bologa a devenit campion olimpic la categoria -73 kg J1.
  • Românul l-a învins în finală prin Ippon pe kazahul Yergali Shamey, campionul mondial din 2022.
Urmărește
281 afișări
Imaginea articolului Alexandru Bologa e campion paralimpic la judo

Sursa foto: Facebook

Alexandru Bologa, lider al clasamentului mondial, de două ori medaliat cu bronz, la Rio de Janeiro şi la Tokyo, şi dublu campion european, a câştigat în mod categoric finala în faţa oponentului din Kazakhstan.

Bologa a făcut un prin Waza-Ari, după doar 27 de secunde, cu un procedeu Seoi-nage, pentru ca după un minut şi 22 de secunde să reuşească un nou Waza-Ari, cu un procedeu Ippon-Seoi-nage, care i-a adus victoria înainte de limită, prin Ippon.

Alexandru Bologa, antrenat de Gergely Tamas, a devenit astfel campion olimpic în premieră, la a treia sa participare olimpică.

El a declarat încă înainte de Paris 2024 că visează să participe şi la Jocurile paralimpice de la Los Angeles.

Alexandru Bologa s-a calificat în finala competiţiei de para judo de la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024, la -73 kg, categoria J1, după ce l-a învins în semifinală pe brazilianul Harlley Damiao Pereira Arruda.

În sferturile de finală, Bologa l-a învins pe uzbekul Shokhrukh Mamedov.

Categoria J1 include sportivii complet nevăzători sau cu percepţie luminoasă foarte redusă. Sportivii din această categorie nu pot percepe forme sau detalii vizuale.

La categoria J2, tot la 73 kg., judoka român Daniel Vargoczki s-a clasat pe locul 7, după ce a pierdut în recalificările pentru un loc în finala mică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici