Ana Bogdan părăseşte turneul de la Roland Garros, învinsă de Elina Svitolina

  • Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan (64 WTA) a fost eliminată sâmbătă din Grand Slam-ul de la Roland Garros, după ce a fost învinsă în turul trei de ucraineanca Elina Svitolina
  • Românca pleacă acasă cu 158.000 euro şi o posibilă revenire în top 50. Svitolina joacă în optimi cu Rybakina.
141 afișări
Imaginea articolului Ana Bogdan părăseşte turneul de la Roland Garros, învinsă de Elina Svitolina

Svitolina, cap de serie numărul 15, va fi adversara lui Rybakina într-o confruntare de marcă în optimile de finală. Svitolina conduce cu 2-1 în confruntările directe dintre cele două, inclusiv o victorie pe zgură în finala de la Strasbourg din 2020. Cu toate acestea, ele nu s-au mai întâlnit de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021.

Svitolina a stabilit această întâlnire învingând-o pe românca Ana Bogdan cu 7-5, 6-2. Svitolina şi-a răzbunat înfrângerea pe zgură suferită în faţa lui Bogdan în calificările pentru Cupa Billie Jean King la începutul acestui an.

Aflată la cea de-a 11-a participare pe tabloul principal al turneului, fosta numărul 3 mondial, Svitolina, este de patru ori sfertfinalistă (inclusiv anul trecut, la revenirea din concediul de maternitate), dar nu a reuşit încă să transforme niciuna dintre aceste oportunităţi într-o semifinală la Roland Garros.

Sâmbătă, Bogdan a salvat o minge de set la 5-3 în primul act, dar nu reuşit să ducă setul în tiebreak, cedându-şi serviciul la 6-5 pentru ucraineancă.

După o întârziere de 30 de minute din cauza ploii, la 2-1 în setul al doilea, Svitolina a revenit pe teren câştigând patru din următoarele cinci game-uri pentru a triumfa.

Ana Bogdan va fi recompensată pentru prezenţa în turul trei cu 158.000 euro şi 130 de puncte WTA, care îi aduc o posibilă revenire în top 50 la finalul turneului de la Paris.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici