Andre Agassi: Rafael Nadal este cel mai bun jucător din istoria tenisului

Americanul Andre Agassi, a declarat, joi, într-un interviu acordat unei publicaţii din Singapore, că spaniolul Rafael Nadal este cel mai bun tenisman din istoria tenisului, înaintea elveţianului Roger Federer, care deţine recordul de 17 titluri de Grand Slam.

146 afișări
Imaginea articolului Andre Agassi: Rafael Nadal este cel mai bun jucător din istoria tenisului

Andre Agassi si Rafael Nadal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru mine Nadal este numărul unu, iar Federer numărul doi. Federer a condus timp de patru ani clasamentul ATP fără să aibă adversari pe măsură, se bătea cu Andy Roddick şi Lleyton Hewitt. Nadal este nevoit să lupte cu Federer, cu Novak Djokovici şi cu Andy Murray. Nadal a reuşit lucruri extraordinare, iar cariera sa este departe de a se fi încheiat. Pentru mine, ce a făcut Nadal este remarcabil, mai ales că a făcut toate acestea în cea mai bună perioadă a lui Federer", a spus Agassi pentru Straits Times.

Federer a câştigat 17 turnee de Grand Slam faţă de doar 13 reuşite ale lui Nadal, dar spaniolul conduce în meciurile directe cu scorul de 23-10. Rafael Nadal mai trebuie să câştige încă o dată Australian Open pentru a deveni al treilea tenisman din istorie care se impune de câte două ori în toate turneele de Grand Slam, după Roy Emerson şi Rod Laver.

Andre Agassi, în vârstă de 44 de ani, a câştigat opt titluri de Grand Slam în cariera sa şi a fost numărul 1 ATP timp de 93 de săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici