- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (27.12.2014, 16:33)
- Departamentul Sport - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Anglia şi Croaţia, singurele participante la Cupa Mondială care conduc grupe în preliminariile Campionatului European din 2016
Anglia şi Croaţia sunt echipele naţionale participante la Cupa Mondială din Brazilia care conduc grupe de calificare la Campionatul European din 2016 după disputarea a aproximativ 40 la sută din meciurile preliminariilor, din rândul "liderilor" lipsind chiar campioana mondială Germania.
Urmărește
120 afișări
Anglia şi Croaţia, singurele participante la CM care conduc grupe în preliminariile Campionatului European din 2016 (Imagine: Shutterstock)
Europa a fost reprezentată la competiţia mondială din această vară de 13 reprezentative. Dintre acestea, 12 formaţii au intrat, începând din septembrie, în preliminariile Euro-2016, alături de alte 41 de echipe naţionale, toate fiind împărţite în opt grupe de câte şase naţionale şi una de cinci. Participantă la CM, Franţa nu evoluează în calificăriile CE, fiind gazda turneului final din 2016.
Majoritatea naţionalelor europene care au jucat în Brazilia a înregistrat un recul după partidele din vară, unele echipe, ca Bosnia Herţegovina şi Grecia, fiind într-o situaţie alarmantă în vederea calificării la Euro-2016. La polul opus, Cehia, Slovacia, Austria, România şi Israel conduc destul de clar ostilităţile în grupele lor, făcând deja paşi importanţi pentru obţinerea biletelor la competiţia din 2016.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia și Iran și-au conectat sistemele naționale de plată, într-o mișcare semnificativă către dedolarizare. În primă fază, iranienii vor putea retrage ruble din Rusia
-
Analiză: cât costă să încarci o maşină electrică în România în comparaţie cu alte ţări
-
Melania Trump respinge tradiţia: Prima doamnă refuză să se întâlnească cu Jill Biden la Casa Albă
-
Tribunalul Bucureşti declină contestaţia Dianei Şoşoacă
Situaţia după disputarea a patru din cele zece etape în grupele de şase echipe şi a trei etape din opt în cele de cinci formaţii este următoarea:
Grupa A: 1. Cehia - 12 puncte; 2. Islanda - 9 puncte; 3. Olanda - 6 puncte; 4. Turcia - 4 puncte; 5 Letonia - 2 puncte; 6. Kazahstan - 1 punct.
În Grupa A, Olanda, medaliata cu bronz la CM, a fost cap de serie, dar grupa este condusă de Cehia cu maximum de puncte. Olanda este abia a treia, cu doar şase puncte din victoriile cu Kazahstan (acasă, 3-1) şi Letonia (acasă, 6-0). Surprinzător, batavii au pierdut două meciuri deja, cu Cehia (1-2) şi Islanda (0-2), ambele în deplasare.
Grupa B: 1. Israel - 9 puncte (3 meciuri); 2. Ţara Galilor - 8 puncte; 3. Cipru - 6 puncte; 4. Belgia - 5 puncte (3 meciuri); 5. Bosnia-Herţegovina - 2 puncte; 6. Andorra - 0 puncte.
Dina această grupă fac parte două participante la CM, Bosnia-Herţegovina şi Belgia, însă niciuna nu este în frunte. Este singura grupă de şase echipe în care două formaţii au câte un meci mai puţin disputat. Israelul este pe primul loc, după victorii cu Andorra (4-1, în deplasare), Cipru (2-1, în depalsare) şi Bosnia (3-0, acasă), ultima formaţie fiind o dezamăgire, după ce a obţinut doar două puncte, în urma egalurilor cu Ţara Galilor (0-0, în deplasare) şi Belgia (1-1, acasă). Şi Belgia a remizat acasă cu Ţara Galilor, 0-0, învingând doar Andorra, 6-0, pe teren propiu.
Grupa C: 1. Slovacia - 12 puncte; 2. Spania - 9 puncte; 3. Ucraina - 9 puncte; 4. Macedonia - 3 puncte; 5. Belarus - 1 punct; 6. Luxemburg - 1 punct.
În Grupa C, Slovacia conduce surprinzător, cu maximum de puncte, în faţa fostei campioane mondiale şi actualei campioane europene, Spania, participantă la CM, pe care a învins-o pe teren propriu, scor 2-1. De asemenea, slovacii au câştigat în Ucraina (1-0), în Belarus (3-1), în Macedonia (2-0) şi nu au întâlnit încă Luxemburg.
Grupa D: 1. Polonia - 10 puncte; 2. Germania - 7 puncte; 3. Scoţia - 7 puncte; 4. Irlanda - 7 puncte; 5. Gerogia - 3 puncte; 6. Gibraltar - 0 puncte.
În precedentele preliminarii, Germania s-a calificat la Cupa Mondială, competiţie pe care câştigat-o, cu nouă victorii şi o remiză. În preliminariile Euro-2016, campionii mondiali au făcut deja doi paşi greşiţi, 0-2 cu Polonia, în deplasare, şi 1-1 cu Irlanda, acasă, şi au câştigat greu cu Scoţia, 2-1, pe teren propriu, şi au învins "doar" cu 4-0 debutanta Gibraltar, tot pe teren propriu. Polonia ar fi avut maximum de puncte dacă nu ar fi remizat acasă cu Scoţia, scor 2-2.
Grupa E: 1. Anglia - 12 puncte; 2. Slovenia - 6 puncte; 3. Elveţia - 6 puncte; 4. Lituania - 6 puncte; 5. Estonia - 4 puncte; 6. San Marino - 1 punct.
Anglia este echipa care stă cel mai bine în preliminariile Euro-2016 dintre participantele la CM, având maximum de puncte. Elveţia, de asemenea prezentă la Cupa Mondială, a pierdut acasă cu Anglia (0-2) şi în Slovenia (0-1). San Marino a obţinut un punct acasă, 0-0 cu Estonia, după 60 de înfrângeri consecutive suferite în preliminariile CE.
Grupa F: 1. România - 10 puncte; 2. Irlanda de Nord - 9 puncte; 3. Ungaria - 7 puncte; 4. Finlanda - 4 puncte; 5. Insulele Feroe - 3 puncte; 6. Grecia - 1 punct.
Grecia este echipa participantă la Cupa Mondială cu cea mai precară situaţie în preliminariile CE. Grecii au obţinut doar o remiză în Finlanda, scor 1-1, şi au înregistrat înfrângeri istorice, pe teren propriu, 0-1 cu Insulele Feroe şi 0-2 cu Irlanda de Nord, care se alătură meciului pierdut pe teren propriu cu România, 0-1. După ce au fost eliminaţi din barajul pentru CM chiar de Grecia, tricolorii şi-au luat revanşa şi conduc grupa pentru Euro. România a mai învins în Finlanda şi pe teren propiu pe Irlanda de Nord, cu acelaşi scor, 2-0. Singurul semieşec a fost în faţa Ungariei, 1-1, pe Arena Naţională.
Grupa G: 1. Austria - 10 puncte; 2. Suedia - 6 puncte; 3. Rusia - 5 puncte; 4. Muntenegru - 5 puncte; 5. Liechtenstein - 4 puncte; 6. Moldova - 1 punct.
Rusia a fost prezentă la Cupa Mondială, dar cu două puncte acumulate nu a trecut de grupă. Nici în preliminariile Euro-2016, echipa antrenată de Fabio Capello nu stă foarte bine. Ruşii au pierdut în Austria, 0-1, au remizat acasă cu Moldova, 1-1, şi în Suedia, 1-1. Doar o victorie în dreptul lor, scor 4-0, acasă cu Liechtenstein.
Grupa H: 1. Croaţia - 10 puncte; 2. Italia - 10 puncte; 3. Norvegia - 9 puncte; 4. Bulgaria - 4 puncte; 5. Malta - 1 punct; 6. Azerbaidjan - 0 puncte.
Croaţia şi Italia au fost la CM şi împart primul loc în preliminariile CE. Cele două echipe au câştigat câte trei meciuri şi au remizat în duelul direct, 1-1, disputat la Milano. Rezultatele în meciurile directe reprezintă primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte.
Grupa I: 1. Danemarca - 7 puncte (4 meciuri); 2. Portugalia - 6 puncte; 3. Albania - 4 puncte; 4. Serbia - 1 punct (echipă penalizată cu trei puncte); 5. Armenia - 1 punct.
Grupa I este singura cu cinci echipe. După ce a fost prezentă la CM, Portugalia a pierdut primul meci disputat în aceste preliminarii, cu Albania, scor 0-1, pe teren propriu. A învins apoi în Danemarca, scor 1-0, şi pe Armenia, tot cu 1-0, pe teren propriu. Danemarca este singura echipă cu patru meciuri, celelate au trei. Meciul Serbia - Albania, întrerupt în minutul 41, la 0-0, după ce o dronă a survolat stadionul din Belgrad cu un steag al Albaniei Mari a fost pierdut de ambele echipe. Albanezii au pierdut cu 0-3 la masa verde, iar sârbilor li s-au retras trei puncte din clasament. Serbia păstrează doar golaverajul de 3-0.
Chiar dacă este calificată din postura de ţară organizatoare, reprezentativa Franţei a fost repartizată în grupa de cinci echipe, astfel încât să dispute meciuri amicale contra formaţiilor care "stau" la fiecare etapă.
Partidele din preliminariile Euro-2016 se vor relua la finalul lunii martie 2015.
Primele două echipe din fiecare grupă se vor califica la turneul final, la fel şi formaţia cel mai bine clasată pe locul trei, luând în considerare meciurile cu reprezentativele de pe locurile 1, 2, 4 şi 5 din grupele respective. Celelalte opt echipe de pe locul trei vor susţine meciuri de baraj în noiembrie 2015, pentru cele patru locuri rămase.
Citește pe alephnews.ro: Ultimele cartușe ale lui Biden: Blinken promite să „consolideze” sprijinul pentru Ucraina înainte de tranziția la Trump
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Donald Trump a ales un fost spion de top al SUA, John Ratcliffe, ca noul șef al CIA. Este un critic dur al Chinei și al politicilor lui Biden în Orientul Mijlociu
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Silviu Prigoană a slăbit 40 de kilograme în 8 luni. Ce regim a ținut fostul politician, de fapt
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe