Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit la patru zile după ce a fost incendiată de iubitul ei

Atleta olimpică din Uganda, Rebecca Cheptegei, a murit în Kenya, la patru zile după ce a fost incendiată de iubitul ei, au anunţat joi oficiali ugandezi ai atletismului.

Urmărește
3670 afișări
Imaginea articolului Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit la patru zile după ce a fost incendiată de iubitul ei

Sursa foto: Facebook / Rebecca Cheptegei

„Am aflat de decesul trist al atletei noastre olimpice Rebecca Cheptegei... în urma unui atac al prietenului ei”, a transmis preşedintele Comitetului Olimpic din Uganda, Donald Rukare, într-o postare pe X, citat de AFP.

„A fost un act laş şi lipsit de sens care a dus la pierderea unei mari atlete. Moştenirea ei va continua să dăinuie”, a adăugat el.

Potrivit poliţiei, un bărbat identificat ca fiind partenerul lui Cheptegei, Dickson Ndiema Marangach, ar fi stropit-o cu benzină şi i-ar fi dat foc duminică, la locuinţa sa din Endebess, în vestul comitatului Trans-Nzoia.

Incidentul a avut loc la doar câteva săptămâni după ce Cheptegei, în vârstă de 33 de ani, participase la maratonul Jocurilor Olimpice de la Paris, unde s-a clasat pe locul 44.

Cheptegei a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corpului şi de atunci a luptat pentru viaţa ei într-un spital din Kenya.

„Toate organele ei au cedat noaptea trecută”, a declarat joi pentru AFP un medic de la Moi Teaching and Referral Hospital.

Presa kenyană a relatat că una dintre fiicele lui Cheptegei a asistat la agresiune în casa mamei sale.

Atacul vine la doi ani după ce atleta de origine kenyană Damaris Mutua a fost găsită moartă în Iten, un centru de alergare de renume mondial din Valea Riftului.

Iar în 2021, alergătoarea kenyană Agnes Tirop, în vârstă de 25 de ani, care a bătut recorduri, a fost găsită înjunghiată mortal în locuinţa sa din Iten în 2021. Soţul ei este judecat pentru uciderea ei şi a negat acuzaţiile.

Cele mai recente cifre ale Biroului Naţional de Statistică din Kenya, publicate în ianuarie 2023, au arătat că 34% dintre femeile din ţară au fost supuse violenţei fizice de la vârsta de 15 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici