Barcelona învinge Real Madrid pe Bernabeu, în prima manşă a semifinalei Cupei Spaniei

Primul El Clasico al anului în Spania a avut loc joi seara în semifinala Cupei Regelui Spaniei, într-o primă manşă dominată de Real Madrid, dar câştigată cu 1-0, pe Bernabeu, de Barcelona, datorită unui autogol al lui Militao.

123 afișări
Imaginea articolului Barcelona învinge Real Madrid pe Bernabeu, în prima manşă a semifinalei Cupei Spaniei

Barcelona învinge Real Madrid pe Bernabeu, în prima manşă a semifinalei Cupei Spaniei

Catalanii s-au apărat excelent după ce fundaşul central al Realului, Eder Militao, a marcat un autogol ginionist în prima repriză. Oaspeţii au reuşit astfel să compenseze absenţa unor jucători cheie precum Robert Lewandowski, Pedri şi Ousmane Dembele, care au lipsit din cauza accidentărilor.

Barca a obţinut o victorie extrem de necesară, sosind în capitala Spaniei sub presiune, după ce a fost eliminată din Europa League şi a pierdut în faţa modestei Almeria, oprind o serie de şapte victorii consecutive în LaLiga.

"Ne-ar fi plăcut să avem mai mult mingea, să controlăm puţin mai mult jocul, dar am luptat din greu şi am concurat la un nivel înalt. Au avut mingea, dar nu şi-au creat multe ocazii. Am obţinut avantajul pentru manşa a doua şi asta este foarte important", a declarat căpitanul Barcelonei, Sergio Busquets, la TVE.

Real Madrid a început mai bine şi a dominat primul sfert de oră, dar Barcelona a preluat controlul la mijlocul terenului şi planul de joc defensiv a funcţionat cu brio.

Fundaşul central al Barcelonei, Ronald Araujo, a făcut o treabă excelentă în poziţia de fundaş dreapta, pentru a neutraliza ameninţarea venită pe acea parte de la Vinicius Jr., iar Karim Benzema a fost lăsat singur în faţă.

Francezul a marcat un prim gol în minutul 12, anulat pentru offside.

Singurul gol al partidei a fost reuşit în minutul 26, după o pasă greşită a lui Camavinga, de care a profitat Ferran Torres. Acesta a trimis lui Franck Kessie, al cărui şut din careu a fost respins de Curtois, dar a ricoşat apoi în plasă din Militao.

Golul a fost validat abia după consultarea VAR, pentru o presupusă poziţie de offside la Kessie.

Barcelona a blocat-o apoi pe Real Madrid în a doua repriză şi, deşi gazdele au dominat posesia, rareori au ameninţat poarta catalană.

Real nu a înregistrat niciun şut pe poartă, în ciuda faptului că a avut aproape 70% din posesie în repriza a doua, iar Barca ar fi putut să-şi mărească avantajul în minutul 71, când un şut al lui Kessie care l-a învins pe portar a fost blocat cu ghinion de propriul coechipier Ansu Fati.

Rezerva Rodrygo a avut cea mai bună şansă a Realului, cu un şut de la distanţă, care a trecut puţin pe lângă bară.

Echipele se întâlnesc din nou la Barcelona pe 5 aprilie, iar învingătoarea va înfrunta în finală pe Athletic Bilbao sau Osasuna.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici