- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (27.05.2014, 17:51)
- Andrei Mazurchievici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Burleanu: Firmele care căpuşau FRF erau racordate intereselor lui Mircea Sandu
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că firmele care au prejudiciat forul pe care îl conduce erau "racordate" intereselor predecesorului său, Mircea Sandu.
Urmărește
206 afișări
Burleanu: Firmele care căpuşau FRF erau racordate intereselor lui Mircea Sandu (Imagine: Răzvan Lupică/Mediafax Foto)
Răzvan Burleanu susţine că, la partida România - Ungaria, din 6 septembrie 2013, contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2014, serviciul de catering a scos 250.000 de euro din conturile FRF, în timp ce la finala Cupei României - Timişoreana costurile au fost reduse până la 70.000 de euro, iar calitatea mâncării a fost superioară.
"Un serviciu pe care l-am eficientizat face referire la serviciile de catering. Serviciul de catering la meciul România - Ungaria a înregistrat un cost de aproximativ 250.000 de euro. De data aceasta, FRF a plătit doar 70.000 de euro, mai puţin de o treime, înregistrând în acelaşi timp, un nivel superior de conţinut şi sofisticare", a spus Burleanu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Potrivit lui Burleanu, FRF plătea pentru serviciile de vânzare a biletelor câteva zeci de mii de euro unei firme partenere, în timp ce la Cupa României acestea nu au costat nimic, deoarece au fost comercializate prin intermediul site-ului oficial al federaţiei. "Serviciul de ticketing pe care FRF plătea până acum zeci de mii de euro a fost făcut de data aceasta direct de federaţie, înregistrând costuri zero. Mai mult, biletele au putut fi cumpărate direct de pe site-ul FRF, suporterii putând să-şi aleagă locul în tribună, dar reducând şi costurile de transport şi de procesare a acestora", a explicat Burleanu.
Răzvan Burleanu susţine că preşedintele de onoare Mircea Sandu a prejudiciat bugetul FRF prin intermediul serviciilor de catering şi de vânzare a biletelor la partidele organizate de federaţie. "Costurile de catering se duceau către o firmă căpuşă. Cine pierde (n.r. - după eliminarea «căpuşelor»)? Pierd eu? Nu cred, nu pierde federaţia, nu pierd membrii afiliaţi, atunci cine pierde? Domnul Mircea Sandu? Cine este supărat din această poveste? Repet, domnul Mircea Sandu? Cât costau biletele ca să ajungă la suporteri? Firmele căpuşă erau racordate intereselor domnului Mircea Sandu", a completat Burleanu.
Răzvan Burleanu a afirmat că finala Cupei României dintre Steaua şi Astra Giurgiu a reprezentat un succes financiar. "Finala Cupei României este primul eveniment major organizat de noua conducere a echipei FRF. Ne-am dorit foarte mult să transformăm această finală într-un succes de public, într-un succes financiar şi într-un eveniment de societate care să-şi câştige un loc binemeritat în ceea ce priveşte calendarul sportiv de la nivel naţional. Am reuşit să eficientizăm costurile în ceea ce priveşte organizarea acestui eveniment, astfel încât profitul să fie unul maxim. Preţul biletelor a fost stabilit ca să aibă un nivel mult mai accesibil decât până acum, astfel încât vânzările au înregistrat cifre înalte, având aproximativ 50.000 de spectatori. Spectatorii au avut posibilitatea să intre în posesia unui program de meci, distribuit gratuit de federaţie, realizat în condiţii grafice fără să implice costuri suplimentare şi utilizând resursele interne", a adăugat Burleanu.
Preşedintele FRF susţine că fosta conducere a federaţiei era o "găşculiţă" care organiza evenimentele din "instinct de bişniţăreală". Pentru succesul oragnizării finalei Cupei României de anul acesta, nimeni din componenţa actualului for nu va fi premiat, aşa cum se făcea în trecut la asemenea evenimente, a adăugat Burleanu. "În concluzie, FRF a înregistrat atât un profit financiar, cât şi un profit sportiv, dar şi unul social. Aceasta este diferenţa între un mod profesionist de organizare al FRF şi o găşculiţă cu instinct de bişniţăreală pe care l-am avut până acum. De aceea doresc să-i transmit pe această cale domnului Mihalache (n.r. - Dumitru Mihalache), care se află în concediu, că nu are de ce să-şi facă griji că nu a fost implicat în organizarea finalei de cupă, pentru că nu o să dăm prime de organizare nimănui, fiindcă acestea sunt elementele care fac parte din fişa postului fiecăruia dintre noi", a subliniat Burleanu.
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a lansat, marţi, într-o conferinţă de presă, o serie de atacuri şi acuzaţii grave la adresa predecesorul său la conducerea federaţiei.
În opinia lui Burleanu, Mircea Sandu, este "o persoană ahtiată după bani şi funcţii", care are o activitate "contraproductivă" şi "antinaţională" ca membru al Comitetului Executiv al UEFA. Burleanu îl acuză pe Sandu că a informat forul european de faptul că noua conducere a FRF nu a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti, ceea ce reprezintă o "reacţie antinaţională".
Citeşte şi:
Burleanu despre Sandu: O persoană ahtiată după bani şi funcţii, cu activitate antinaţională. Preşedintele FRF dezvăluie ce beneficii are Mircea Sandu
Beneficiile de care se bucură Mircea Sandu ca preşedinte de onoare al FRF, cuprinse într-un contract încheiat înainte de alegerile din 5 martie, vor fi supuse aprobării viitoarei Adunări Generale a FRF, a menţionat Burleanu. El susţine că FRF trebuie să cheltuiască anual aproape 500.000 de euro pentru Mircea Sandu, bani care puteau fi folosiţi pentru dezvoltarea fotbalului românesc, nu în beneficiul unei persoane.
Răzvan Bulreanu este convins, după ce s-a consultat cu jurişti, că beneficiile lui Mircea Sandu pot fi contestate şi anulate şi l-a mai acuzat pe acesta că este dispus să facă orice pentru a-şi păstra locul în Comitetul Executiv al UEFA, care, de asemenea, îi aduce venituri consistente.
În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Burleanu l-a comparat pe Sandu cu un şoarece, care ar trebui eliminat printr-un proces de deratizare.
Citeşte şi:
SCANDAL la FRF: Burleanu îl compară pe Mircea Sandu cu un şoarece / Sandu: Şobolanul-şef de la Casa Fotbalului va dispărea cât de curând
Burleanu a răspuns astfel ameninţărilor lui Mircea Sandu, care afirmase, luni, că poate prelua oricând atribuţiile de preşedinte executiv al FRF, deoarece noua conducere a instituţiei nu a fost validată de tribunal.
Mai mult, într-o scrisoare deschisă adresată prietenilor fotbalului, preşedintele de onoare al FRF, Mircea Sandu, a făcut un apel către "suporteri, mass-media, membri asociaţi" ai federaţiei, pentru a fi solidari în faţa "minciunii" şi "nedreptăţii" de care dă dovadă noua conducere "nevalidată" de la Casa Fotbalului.
Răzvan Burleanu a fost ales, la 5 martie, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF). La alegeri nu a mai participat candidatul susţinut de Sandu, Gheorghe Popescu, fostul internaţional fiind condamnat în Dosarul transferurilor la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare.
La o lună după alegeri, între noul şi fostul conducător ai FRF a izbucnit un conflict, după ce Burleanu l-a acuzat pe Sandu că este în spatele deciziei AJF Giurgiu de a contesta validarea la tribunal a noii conduceri a federaţiei.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe