Campionul olimpic la săritura cu prăjina Thiago Braz a primit o interdicţie de 16 luni pentru dopaj

Fostul campion olimpic brazilian la săritura cu prăjina, Thiago Braz, a fost suspendat pentru 16 luni, după ce s-a constatat că a încălcat reglementările antidoping, a anunţat marţi, într-un comunicat, Unitatea de Integritate a Atletismului (AIU).

67 afișări
Imaginea articolului Campionul olimpic la săritura cu prăjina Thiago Braz a primit o interdicţie de 16 luni pentru dopaj

Campionul olimpic la săritura cu prăjina Thiago Braz a primit o interdicţie de 16 luni pentru dopaj

Sportivul în vârstă de 30 de ani, care a câştigat aurul olimpic la Jocurile Olimpice de la Rio în 2016, stabilind recordul olimpic la 6,03 metri, şi a luat bronzul la Tokyo în 2021, va rata Jocurile Olimpice din acest an de la Paris.

Braz a depus un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

S-a considerat că el a încălcat Regulamentul antidoping al atletismului mondial (ADR 2.1) referitor la „Prezenţa unei substanţe interzise sau a metaboliţilor sau markerilor acesteia în proba unui sportiv".

Interdicţia vine după ce, în iulie anul trecut, a fost depistat pozitiv la substanţa interzisă ostarină, pe care atletul a declarat că a consumat-o prin intermediul suplimentelor sportive. Ostarina este folosită pentru a spori creşterea musculară şi performanţa sportivă.

Braz a fost suspendat provizoriu în iulie după un rezultat pozitiv în urma unui test efectuat la reuniunea Bauhaus Galen Diamond League de la Stockholm, la 2 iulie, iar acea perioadă de suspendare este creditată pentru această interdicţie.

Astfel, brazilianul are interdicţie de a concura până la 27 noiembrie anul acesta.

AIU ia în considerare un apel, după ce solicitase o interdicţie de patru ani pentru Braz.

Tribunalul disciplinar a decis că Braz nu a ignorat în mod vădit riscul, despre care fusese informat, deoarece s-a bazat pe sfatul echipei sale medicale.

Braz a susţinut că nu a folosit substanţa cu bună ştiinţă, deoarece nutriţionistul său sportiv îi dăduse suplimente care conţineau ostarină pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate şi fusese asigurat că niciunul dintre suplimente nu conţinea substanţe interzise.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici