Canotorul român Mihai Chiruţă s-a calificat în semifinala probei de simplu vâsle la Paris 2024

  • A patra zi a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 a început cu un succes pentru Team România.
  • Canotorul Mihai Chiruţă a obţinut marţi calificarea în proba de simplu vâsle masculin pe distanţa de 2.000 de metri, după un finiş cu emoţii.
Urmărește
152 afișări
Imaginea articolului Canotorul român Mihai Chiruţă s-a calificat în semifinala probei de simplu vâsle la Paris 2024

Canotorul român Mihai Chiruţă s-a calificat în semifinala probei de simplu vâsle la Paris 2024

Chiruţă s-a clasat al treilea, la fotofiniş cu belgianul Tim Brys, care a terminat pe locul doi. Timpul românului, care a evoluat în seria a doua, a fost de 6 minute, 46 de secunde şi 32 de sutimi, mai bun ca al primilor trei clasaţi din prima şi a treia serie.

Primul a trecut linia de sosire în seria a doua germanul Oliver Zeidler.

Finalul cursei a fost unul cu emoţii pentru Chiruţă, care şi-a dozat energia pe tot parcursul evoluţiei, menţinând confortabil poziţia a treia, ultima care duce direct în semifinale. În ultimii 500 de metri, românul a fost nevoit să se întrebuinţeze mai serios, pentru a face faţă atacului americanului Jacob Plihal, care în final a terminat pe locul 4.

Pe suprafaţa apei din baza nautică de la Vaires sur Marne vor mai evolua marţi următoarele echipaje:

Ora 12.00 - W2x – semifinale - S. Radiş-A. Bodnar
Ora 12.10 - M2X – semifinale - F. Enache - A. Cornea
Ora 12.40 M4 – recalificări - C. Tudosǎ, A. Mândrilă, S. Bejan, St. Berariu

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici