Ce s-a întâmplat cu Barnabas Varga? Explicaţia accidentării atacantului maghiar de la Euro 2024

Partida dintre Scoţia şi Ungaria, de duminică, de la Euro 2024, a avut parte de un moment de întrerupere nefericit, atunci când, după o fază fixă, ungurul Barnabas Varga s-a ciocnit cu porarul Angus Gunn, busculadă în urma căreia trei jucători au rămas întinşi pe gazon.

Urmărește
1380 afișări
Imaginea articolului Ce s-a întâmplat cu Barnabas Varga? Explicaţia accidentării atacantului maghiar de la Euro 2024

Ce s-a întâmplat cu Barnabas Varga? Explicaţia accidentării atacantului maghiar de la Euro 2024

De cele mai îndelungate îngrijiri a avut parte maghiarul, starea lui Varga fiind destul de repede declarată stabilă. Până la stabilizarea lui au fost însă momente tensionate în rândul fotbaliştii de pe teren şi al suporterilor din tribune.

Ulterior, s-a comunicat că Varga a suferit o fractură de pomete şi o comoţie cerebrală când capul său s-a ciocnit de umărul portarului Angus Gunn, la faza din minutul 68 a meciului meciului din grupele Euro 2024 dintre Ungaria şi Scoţia.

Varga urmărea o minge înaltă care a fost centrată în careul scoţian, în timp ce Gunn încerca să o respingă. Varga a căzut la pământ, iar coechipierii săi i-au sărit imediat în ajutor, punându-l în poziţie de recuperare în timp ce aşteptau asistenţa medicală.

Gravitatea aparentă a accidentării a fost considerată iniţial atât de mare încât au fost ridicate paravane pentru a-l acoperi pe Varga în timp ce primea îngrijiri medicale, după care a trebuit să fie scos pe targă. Jocul a fost întrerupt timp de aproximativ 10 minute înainte de a fi reluat.

Având în vedere incertitudinea şi natura accidentării, scena i-a făcut pe unii dintre coechipierii lui Varga chiar să plângă. După meci, câştigat de Ungaria cu 1-0, jucătorii maghiari au urmat exemplul căpitanului Dominik Szoboszlai şi au afişat tricouri cu numele lui Varga pentru a-şi arăta sprijinul pentru coechipierul lor accidentat.

Varga a fost transportat ulterior la un spital din Stuttgart, unde a primit îngrijiri suplimentare. Selecţionerul Ungariei, Marco Rossi, a explicat o oră mai târziu că jucătorul este stabil, dar nu va mai juca la turneu.

„Varga este bine", a declarat Rossi, citat de BBC Sport. „Din păcate, el va fi operat, pentru că a suferit o fractură. Vom vedea [ce se va întâmpla]. Dacă vom progresa în turneu, cu siguranţă el nu va fi cu noi."

Situaţia în care Varga a primit îngrijiri medicale urgente pe teren a determinat comparaţii cu Euro 2020, când Christian Eriksen s-a prăbuşit în timpul unui meci împotriva Finlandei. Cu toate acestea, leziunile au fost complet diferite, Eriksen suferind un stop cardiac cu acea ocazie.

Leziunile suferite de Varga împotriva Scoţiei înseamnă că acesta va fi indisponibil pentru cel puţin patru-şase săptămâni, dar recuperarea completă va dura probabil mai mult de atât.

Timpul de recuperare în caz de comoţie cerebrală variază în funcţie de gravitatea acesteia, însă sportivii pot reveni la activitate, de obicei, în câteva săptămâni. Cu toate acestea, Varga a suferit fracturi la mai multe oase faciale, care au necesitat o intervenţie chirurgicală pentru a fi corectate.

Atacantul de la Ferencvaros va avea nevoie de aproximativ două luni pentru a se recupera şi ar putea opta să poarte o mască facială timp de câteva săptămâni atunci când va reveni pentru prima dată la antrenamentele full-contact.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici