Ciprian Lupu revine la Rally di Roma Capitale 2024 şi e pregătit să facă din nou istorie

Ciprian Lupu este pe cale să marcheze un moment istoric în motorsport prin participarea sa, pentru a doua oară consecutiv, la Rally di Roma Capitale, etapă din cadrul Campionatului European de Raliuri (FIA ERC), fiind pregătit să inspire şi să impresioneze comunitatea automobilismului sportiv din întreaga lume.

Urmărește
53 afișări
Imaginea articolului Ciprian Lupu revine la Rally di Roma Capitale 2024 şi e pregătit să facă din nou istorie

Ca singurul pilot tetraplegic care a luat vreodată startul într-un evenimente de asemenea amploare la nivel continental, Lupu are deja o experienţă de 30 de etape de raliuri în care a luat startul, iar în 2021 a devenit primul astfel de pilot care a cucerit un titlu într-un campionat naţional, încheind sezonul pe locul 1 în divizia debutanţilor.

Raliul de la Roma este parte din cadrul Campionatului European de Raliuri, a cincea etapă a sezonului, şi va aduce la start nu mai puţin de 103 echipaje. Pe lângă Ciprian Lupu, care îl va avea în dreapta pe Andrei Aiţculesei, România va mai avea două echipaje, Simone Tempestini/Sergiu Itu şi Cristiana Oprea/Denisa Parteni.

Anul trecut, Lupu a reuşit să termine cu succes competiţia de la Roma, demonstrând că voinţa şi pasiunea pot învinge orice obstacol. „Faptul că am reuşit să concurez şi să termin raliul anul trecut mi-a oferit încrederea că pot continua să îmi îndeplinesc visul. A fost o experienţă incredibilă şi sunt extrem de recunoscător pentru sprijinul primit. Abia aştept să văd ce provocări mă aşteaptă la ediţia din acest an”, a declarat Lupu.

Ciprian Lupu va concura cu o maşină special adaptată, proiectată să răspundă nevoilor sale unice, omologat de FIA. Totuşi, cea mai mare provocare de anul acesta va fi căldura extremă, care ar putea pune la încercare rezistenţa fizică a tuturor piloţilor. „Căldura va fi un adevărat inamic în acest weekend. Va trebui să fiu foarte atent la modul în care gestionez energia şi să mă asigur că sunt hidratat corespunzător pe tot parcursul raliului”, a adăugat pilotul de la Napoca Rally Academy.

Participarea lui Ciprian Lupu la Rally di Roma Capitale 2024 depăşeşte sfera sportului şi devine un simbol puternic al speranţei şi al depăşirii limitelor umane. Determinarea sa de a nu renunţa la visul său este o sursă de inspiraţie pentru mulţi. „Îmi doresc ca povestea mea să încurajeze oamenii să nu renunţe niciodată la ceea ce îşi doresc cu adevărat. Nu contează cât de greu pare drumul, cu voinţă şi pasiune, orice este posibil”, a mai spus Lupu.

Rally di Roma Capitale va debuta vineri seară cu proba super speciala de la Colosseumul din Roma, iar ulterior, sâmbătă şi duminică, sunt programate alte 12 probe speciale. În total, echipajele vor parcurge aproape 800 de kilometri în trei zile, dintre care 189 în regim de probă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici