COSR protestează la Federaţia Internaţională de Gimnastică după controversa de la Olimpiadă. Scrisoare semnată de Mihai Covaliu în cazul Sabrina Voinea

Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a trimis ieri o scrisoare de protest către Federaţia Internaţională de Gimnastică, adresată direct preşedintelui Morinari Watanabe, pentru reanalizarea contestaţiei exerciţiului la sol al Sabrinei Voinea Maneca, informează marţi COSR.

Urmărește
1919 afișări
Imaginea articolului COSR protestează la Federaţia Internaţională de Gimnastică după controversa de la Olimpiadă. Scrisoare semnată de Mihai Covaliu în cazul Sabrina Voinea

COSR protestează la Federaţia Internaţională de Gimnastică după controversa de la Olimpiadă. Scrisoare semnată de Mihai Covaliu în cazul Sabrina Voinea

„În respectul valorilor olimpice, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român înaintează prezenta adresă prin care respectuos vă solicită să dispuneţi reanalizarea de către factorii decizionali a cazului sportivei românce Sabrina Maneca Voinea referitor la punctajul acordat execuţiei exerciţiului din finala la sol, disputată luni, 5 august 2024”, scrie Mihai Covaliu în deschiderea scrisorii.

„Înaintăm prezenta solicitare având la bază grija pe care Comitetul Internaţional Olimpic şi întreaga mişcare sportivă mondială o acordă sportivului.
Modul de apreciere a punctajului acordat şi refuzul de a prezenta integral motivele/probele de respingere a contestaţiei depusă în termenul prevăzut de regulament aduce grave prejudicii atât imagini gimnasticii internaţionale dar în special afectează sportivul periclitând chiar sănătatea mentală a acestuia.”, mai scrie Mihai Covaliu, făcând referire la cazul gimnastei române, care a făcut o contestaţie la nota primită în finala olimpică de la sol, contestaţie a cărei soluţionare a dus la nemodificarea notei primite. Nota de 13.700 a fost obţinută şi după ce sportivei i-a fost aplicată o penalizare de o zecime de punct pe care sportiva o contestă.

„Mediatizarea cazului sportivei românce la nivel internaţional, declaraţia publică a acesteia de a renunţa la practicarea acestui sport ca urmare a deciziei de astăzi obligă moral factorii decizionali la reanaliză, fundamentare şi comunicare a deciziei finale”, mai argumentează preşedintele COSR.

„Politica echilibrată şi obiectivă pe care FIG o promovează ne dă încredere în soluţionarea justa a cazului prezentat.”, precizează în final Mihai Covaliu.

Sabrina Voinea Maneca a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei. Imaginile video şi foto infirmă această teorie, conform COSR.

În conjunctura acordării notelor şi acceptării contestaţiilor, afectată a fost şi Ana Barbosu, care pentru un minut şi jumătate a fost pe locul 3, medaliată cu bronz.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
covaliu,
protest,
cosr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici