Cum comunică omul şi calul în tipul exerciţiilor de echitaţie

  • Cel mai important aspect în echitaţie este încrederea.
  • Caii stabilesc rapid o legǎturǎ cu omul, ei te simt, ei ştiu dacǎ le poţi fi stǎpân, prieten, egal.
  • Nu poţi apăsa pur şi simplu un buton, după care să aştepţi să vezi cum calul face exact ceea ce îţi doreşti.
Urmărește
353 afișări
Imaginea articolului Cum comunică omul şi calul în tipul exerciţiilor de echitaţie

Cum comunică omul şi calul în tipul

Atunci când ai un prieten, fie el uman sau din lumea necuvântătoarelor, ajungi să îl cunoşti pas cu pas, să te apropii de el şi să-i înţelegi stările, poate chiar şi dintr-o singură privire. Aşa se întâmplă şi cu caiii. Au nişte semnale corporale foarte clare, comunică exact ceea ce simt, singura problemă fiind aceea că majoritatea oamenilor nu au răbdarea de a-i observa şi de a învăţa limbajul lor corporal. Marius Raţă este managerul unui centru de echitaţie din Iaşi. El spune că pentru a te relaxa prin călărie este important să faci echipă.

MARIUS RAŢĂ - manager Equester:

”Sunt o serie de aptitudini practicând acest sport, această activitatea. Poate fi privită ca şi sport sau ca o activitatea în sine. Sportul intervine atunci când vrei să treci pe partea de performanţă. 0:25/0:25 Ceea ce încercăm să implementăm este un mod de practicare responsabil a echitaţiei în care cel care încalecă să respecte calul ca şi partener de lucru, nu doar ca pe un instrument care să-şi permită să-şi petreacă plăcut câteva zeci de minute”.

Pe Ioana şi Lavinia le-am găsit călărind în manej. Ele se bucură de legătura creată prin iubire şi respect cu animalul.

IOANA SIMIUC:

”Îl practic pentru că de când am descoperit acest loc am simţit energia pozitivă ce îl înconjoară şi am ştiut că îmi doresc să am această legătură faţă de cai”.

LAVINIA CORTEZI:

”Mă relaxează şi este muncă în echipă.Gabriela practică şi ea echitaţie de fiecare data când îşi aduce nepoţii la centru. Ea ne vorbeşte şi despre o legătură prin care mulţi oameni îşi găsesc vindecarea, spun specialiştii pentru că în lucrul cu caii, oamenii simt emoţii, iar emoţiile pozitive au puterea să vindece rănile ascunse în noi, la nivel profund.

GABRIELA ZBOIU - mătuşă:

”Dincolo de faptul că un copil de 9-10-11 ani poate să aibă o creştere substanţială a încrederii în sine pentru că reuşind să stăpânească un cal, atât cât pot ei, la început deloc şi apoi din ce în ce mai bine, reuşind să se concentreze pe mişcările pe care le au de făcut, la a simţi la un nivel foarte fin ceea ce le transmite calul şi a transmite înapoi”.

Situat într-o zonă liniştită, cu câmpii înverzite şi aer curat, centrul de echitaţie îşi desfăşoară activitatea în cadrul bazei ecvestre din localitatea Voineşti, la aproximativ 14 kilometri distanţă de Iaşi”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici