Daniil Medvedev trece de Machac şi se califică în optimi la Roland Garros

Rusul Daniil Medvedev, al cincilea favorit, l-a învins sâmbătă pe Tomas Machac cu 7-6(4), 7-5, 1-6, 6-4, într-o confruntare entuziasmantă sub acoperişul de pe terenul Suzanne-Lenglen, şi s-a calificat în optimi la Roland Garros.

Urmărește
76 afișări
Imaginea articolului Daniil Medvedev trece de Machac şi se califică în optimi la Roland Garros

Daniil Medvedev trece de Machac şi se califică în optimi la Roland Garros

Machac a fost în centrul atenţiei luna trecută când l-a învins surprinzător pe numărul unu mondial Novak Djokovic în semifinalele Geneva Open, cea mai mare victorie din cariera sa, şi a pus presiune pe Medvedev, într-un meci care a durat aproape 3 ore şi jumătate.

„A fost un meci foarte greu, sunt foarte fericit că am rămas constant chiar şi în momentele dificile", a declarat Medvedev, citat de Reuters.

„A fost foarte strâns. Meciul ar fi putut să se întoarcă într-un fel sau altul, dar sunt fericit că eu sunt cel care a câştigat".

Puţin i-a despărţit pe cei doi în primul set, care a ajuns în tiebreak, unde Machac a produs una dintre loviturile turneului, care l-a surprins pe Medvedev.

Deşi Machac a pierdut tiebreak-ul, a continuat să joace un tenis curajos, publicul susţinându-l cu tărie pe outsider, în timp ce cei doi s-au angajat în schimburi lungi.

Cehul şi-a pierdut concentrarea la 5-5 şi a comis trei greşeli neforţate şi o dublă greşeală, oferindu-i lui Medvedev break-ul, iar rusul şi-a păstrat serviciul şi a câştigat şi setul secund.

Machac şi-a cedat din nou serviciul în primul game al setului al treilea, dar după un schimb de replici furios cu echipa sa, el şi-a regăsit ritmul pentru a câştiga următoarele şase game-uri, în timp ce Medvedev a părut că va capitula mental.

Medvedev şi-a revenit şi, în ciuda încercărilor îndrăzneţe ale lui Machac de a forţa un decisiv cu lovituri riscante, atunci când a fost pus la colţ, rusul a făcut un pas înainte la punctele importante, pentru a câştiga meciul şi a avansa în turul următor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici