Ea a făcut dezvăluiri după ce a ajuns în semifinalele WTA Elite Trophy de la Zhuhai. Într-unul din mesaje se scria că „ar trebui să fie moartă”, iar altul i-a reproşat că a pierdut un pariu.
Experienţele trăite de Kasatkina sunt încă un exemplu al abuzurilor online care continuă să fie îndreptate împotriva jucătorilor.
Este o problemă de lungă durată care a afectat tenisul, dar şi alte sporturi, sportivele declarând că sunt vizate în mod regulat de pariori.
În luna mai, americanca Taylor Townsend a distribuit o captură de ecran cu ameninţarea cu moartea şi abuzul rasist pe care le-a primit într-un e-mail după ce a pierdut la Openul Italiei.
La ediţia din acest an a Openului Franţei, organizatorii au oferit jucătorilor din cadrul turneului sisteme protecţie împotriva abuzurilor din social media prin intermediul inteligenţei artificiale.
Tehnologia Bodyguard a avut ca scop filtrarea comentariilor abuzive de pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, TikTok şi Discord.
Poloneza Iga Swiatek, de patru ori câştigător al unui turneu major, care a acceptat să utilizeze acest sistem, a declarat că nu are „niciun sens să citeşti” comentariile, deoarece acestea conduc la „sentimente şi gânduri negative”.
Platformele de socializare au declarat că se angajează să combată abuzurile, Instagram introducând în 2021 un instrument care să le permită utilizatorilor să filtreze automat mesajele abuzive de la cei pe care nu îi urmăresc pe platformă.
La începutul acestui an, un purtător de cuvânt al WTA a declarat că organismul de conducere lucrează cu o companie de evaluare şi gestionare a riscurilor pentru a închide conturile de social media atunci când este justificat.
„Siguranţa jucătoarelor este prioritatea numărul unu a WTA”, a adăugat purtătorul de cuvânt.
„WTA lucrează de câţiva ani pentru a educa şi consilia jucătoarele în această privinţă, deoarece numărul jucătoarelor afectate continuă să crească şi este o problemă importantă pe care o luăm foarte în serios.”, a mai spus acesta, citat de BBC Sport.