Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, interviu pentru NYT : Chiar dacă pe mine m-ar fi costat job-ul, pentru Simona era mai bine pe termen lung

Darren Cahill a acordat un interviu în exclusivitate pentru New York Times, în care a vorbit despre momentul cheie al sezonului 2017, care a făcut posibil ca Simona Halep să devină numărul unu mondial.

Urmărește
1195 afișări
Imaginea articolului Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, interviu pentru NYT : Chiar dacă pe mine m-ar fi costat job-ul, pentru Simona era mai bine pe termen lung

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, : Chiar dacă pe mine m-ar fi costat job-ul, pentru Simona era mai bine pe termen lung

Turneul Premier Mandatory de la Miami a fost 'cheia'. Românca a reuşit un super-meci în optimi, în faţa australiencei Sam Stosur, luptând impresionant şi întorcând un scor defavorabil. Una dintre cele mai bune bătălii purtate de Simo a fost urmată de un meci în care atitudinea negativă şi încăpăţânarea Simonei au stricat cam tot ce era de stricat - în duelul cu britanica Johanna Konta.

Atunci, antrenorul i-a oferit Simonei cea mai preţioasă lecţie: a reacţionat prompt, a întrerupt colaborarea şi a determinat-o astfel pe Halep să îmbrăţişeze schimbarea în atitudinea ea, pentru a-l putea avea în continuare alături de ea pe omul în care are încredere cu carul.

"A fost greu atunci, dar a fost necesar. I-aş fi făcut un deserviciu dacă doar aş fi bătut-o uşurel pe umăr şi mi-aş fi văzut de drum, spunându-i doar - nicio grijă, reluăm lucrurile de aici săptămâna viitoare. Era un lucru care o trăgea înapoi, am simţit că doar aşa îmi fac meseria. Chiar dacă pe mine m-ar fi costat job-ul, pentru ea era mai bine pe termen lung să înţeleagă ce face pe teren şi să înveţe, să îmbunătăţească", a explicat Cahill, care a atras atenţia că a ştiut că este un pariu care pentru el se poate încheia prost.

Australianul şi-a dus mai departe ideea şi a admis că sunt puţini antrenori de tenis care ar fi făcut ca el, în principal datorită faptului că sportivul care plăteşte salariul este de multe ori suveran.

"Este un sistem deficitar, nu? Este unul dintre cele mai dificile lucruri pe care trebuie să le facă un antrenor. Dar, atât timp cât tu faci de fiecare dată ceea ce este mai bine pentru jucător - iată principiul de la care nu trebuie să te abaţi niciodată! - trebuie să faci şi asta, chiar dacă înseamnă să transmiţi un mesaj care te poate lăsa fără job. Cred că există o fereastră de 3-4 ani în munca alături de un jucător, în care scoţi practic totul afară şi încerci apoi să umpli spaţiul cu toate informaţiile pe care le deţii. Cred că în acea perioadă poţi face cu adevărat diferenţa pentru un jucător. Este un timp mai scurt decât în orice alt sport - mai ales decât într-unul de echipă, unde lotul se tot schimbă", a mai spus Cahill.

Darren Cahill este un tip deschis, amuzant dar şi un om mereu dispus să îşi asume riscuri şi provocări. Nu alege calea sigură, de mijloc, pentru că acolo nu ai nici atât de multe de câştigat. Aşa a făcut şi atunci când a decis să accepte o colaborare cu normă întreagă cu Simona Halep, după ce formase doi lideri mondiali în circuitul ATP - pe Lleyton Hewitt şi Andre Agassi.

Australianul este un mare fan al analizei meciurilor, al statisticilor legate de joc, al matematicii meciurilor.

"Folosesc un sistem numit SportsCode pentru a analiza meciuri şi schimburi de mingi. l-am 'furat' de la fotbalul american, în urmă cu 20 de ani, de la echipa mea de atunci - Port Adelaide. M-a costat 20.000 de dolari - o avere! Dar a meritat din plin", a mai spus Cahill.

Simona Halep se pregăteşte de startul în Turneul Campioanelor: după ce în circuitul asiatic Cahill a avut vacanţă, acum australianul este din nou în loja jucătoarei sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici