De ce nu pot Man United şi Nice să joace în Europa League, deşi şi-au obţinut dreptul pe teren

  • Cluburile surori Man Utd şi Nice s-au calificat în Europa League, dar regulile UEFA le împiedică pe ambele să joace în aceeaşi competiţie europeană, ceea ce le pun în pericol locurile.
  • Sir Jim Ratcliffe deţine participaţii atât la Man Utd, cât şi la Nisa.
  • Man City şi Girona sunt în aceeaşi situaţie.
Urmărește
1185 afișări
Imaginea articolului De ce nu pot Man United şi Nice să joace în Europa League, deşi şi-au obţinut dreptul pe teren

De ce nu pot Man United şi Nice să joace în Europa League, deşi şi-au obţinut dreptul pe teren

Se pare totuşi că UEFA ar urma să le permită atât lui Manchester United, cât şi lui Manchester City să joace în aceleaşi competiţii europene ca şi cluburile lor surori în acest sezon. Potrivit The Times, Consiliul de Control Financiar al Cluburilor (CFCB) al UEFA va emite luni decizia, cu anumite condiţii.

Regulile actuale ale UEFA prevăd că niciun club nu poate juca în aceeaşi competiţie cu un alt club care are proprietatea comună. Sir Jim Ratcliffe este proprietarul echipei franceze Nice, care s-a calificat în acest sezon în Europa League, la fel ca şi Manchester United, la care deţine, de asemenea, o participaţie minoritară. Girona, care face parte din City Football Group, a terminat pe locul al treilea în La Liga în acest sezon, ceea ce i-a adus în Liga Campionilor, alături de Manchester City.

Potrivit The Times, UEFA va aproba ca ambele echipe din Manchester să joace alături de cluburile surori în Europa în sezonul viitor, atât timp cât Nice şi Girona sunt operate prin intermediul unui "blind trust". Aceasta nu va fi însă o soluţie pe termen lung, deoarece sezonul 2024/25 va fi considerat unul de tranziţie.

În ceea ce priveşte relaţia lui Ratcliffe atât cu Manchester United, cât şi cu Nisa, miliardarul va fi atent la decizia UFEA, fiind de aşteptat ca organismul de conducere să fie schimbat pentru sezoanele viitoare. Ratcliffe şi INEOS deţin 27,7 la sută din Red Devils şi se aşteaptă ca în acest an să facă numeroase schimbări în echipa de joc şi, eventual, în cea de antrenori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
man united,
nice,
uefa

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici