- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (05.03.2013, 17:35)
- Adrian Tone
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dosarul transferurilor - Avocat: În cazul condamnării inculpaţilor cluburile trebuie să participe la acoperirea prejudiciului
Avocatul acţionarului FC Rapid George Copos în dosarul transferurilor, Ion Cazacu, a declarat, marţi, la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că în cazul condamnării celor opt inculpaţi cluburile de fotbal trebuie să participe la acoperirea prejudiciului.
Urmărește
1223 afișări
Dosarul transferurilor - Avocat: În cazul condamnării inculpaţilor cluburile trebuie să participe la acoperirea prejudiciului
În opinia avocatului, la următorul termen trebuie citaţi şi administratorii judiciari ai cluburilor Rapid şi Gloria Bistriţa, aflate în insolvenţă. "În această cauză cluburile de fotbal sunt considerate atât părţi civile, cât şi părţi responsabile civilmente. Adică în cazul condamnării inculpaţilor trebuie să participe la acoperirea prejudiciului. În această situaţie, datorită faptului că în acest dosar termenul s-a preschimbat din luna mai în luna ianuarie, lucrurile cu procedurile s-au încurcat, astfel că o parte din cluburi au fost citate, altele nu. A fost o eroare sau o neatenţie din partea personalului administrativ al instanţei, care nu a făcut proceduri de citare cu unul dintre aceste cluburi. E vorba de Oţelul Galaţi. Mai sunt două probleme, aici instanţa trebuie să aibă în vedere faptul că două cluburi, respectiv Gloria Bistriţa şi Rapid, sunt în insolvenţă şi trebuie citaţi şi lichidatorii judiciari", a declarat Cazacu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Putin a avertizat că va ataca NATO dacă Ucraina folosește rachete occidentale. Cum este afectată România de decizia administrației Biden
-
Ciolacu cere suplimentarea trupelor NATO în România: Rusia a readus războiul în Europa
-
Germania va furniza Ucrainei 4.000 de drone „Mini-Taurus” dotate cu inteligenţă artificială
-
Oficial turc: Liderii Hamas nu s-au mutat în Turcia, ci sunt doar în vizită
Doru Viorel Ursu, avocatul fostului acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a declarat că era pregătit pentru judecată: "Eram pregătiţi şi pentru azi să ne judecăm. Şi vom fi întotdeauna. Lipsa de procedură e constatată de instanţă vizavi de procedurile cu clubul Oţelul Galaţi. Am venit şi vom veni, suntem gata şi vom fi gata să ne judecăm, avem documente care pot dovedi nevinovăţia".
Şapte dintre cei opt oameni de fotbal inculpaţi în dosarul transferurilor de jucători au arătat marţi, la instanţa supremă, că vor da declaraţii în faza judecării recursului în acest caz, în vreme ce Ioan Becali le-a spus magistraţilor că se prevalează de dreptul la tăcere.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a reluat, marţi, judecarea recursului în acest dosar.
Instanţa le-a cerut celor opt să precizeze dacă vor să dea declaraţie, iar George Copos, Gigi Neţoiu, Gheorghe Popescu, Mihai Stoica, Cristi Borcea şi Victor Becali le-au arătat judecătorilor că vor să facă acest lucru în faza recursului.
La rândul său, Jean Pădureanu a arătat că ar dori să dea o declaraţie, însă nu la termenul de marţi, din cauza unor probleme de sănătate.
Ioan Becali, în schimb, a spus că se prevalează de dreptul la tăcere şi nu doreşte să dea nicio declaraţie.
La rândul său, instanţa a constatat că la termenul de marţi există un viciu de procedură privind citarea uneia dintre părţi, motiv pentru care a amânat din nou dezbaterile, pentru 16 aprilie.
În 19 februarie, ICCJ a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) privind aplicarea interdicţiei de a nu părăsi ţara pentru cei opt oameni de fotbal judecaţi în dosarul transferurilor de jucători. Decizia poate fi contestată la completul de cinci judecători al ICCJ.
DNA a cerut interdicţie de a părăsi ţara în cazul celor opt inculpaţi motivând, printre altele, că aceştia au început să înstrăineze bunurile pe care le deţin sau să facă cereri de intrare în insolvenţă a cluburilor de fotbal.
Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe toţi cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor de jucători. Decizia a fost contestată de procurorii DNA la Curtea de Apel Bucureşti, care, în 12 noiembrie 2012, i-a condamnat pe toţi cei opt oameni de fotbal la pedepse cu închisoarea, cu suspendare sau cu executare.
Toţi cei opt oameni de fotbal au contestat decizia Curţii de Apel Bucureşti la instanţa supremă, care va da o sentinţă definitivă în acest dosar.
Cei opt oameni de fotbal au fost deferiţi justiţiei în 2 octombrie 2008, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.
În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999 - 2005.
Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca - realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucureşti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire - de la clubul Oţelul Galaţi la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistriţa la VfB. Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea - de la Dinamo Bucureşti (împrumutat la FC Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean - din august 2003, de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos Atena, Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucureşti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa - de la Dinamo Bucureşti la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 şi Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucureşti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.
Citește pe alephnews.ro: NY Times: Biden dă acordul Ucrainei să folosească ATACMS. Rachetele cu rază lungă pot lovi 300km în Rusia
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Franța și UK aprobă Ucrainei să atace Rusia cu rachete cu rază lungă, în urma deciziei lui Biden. Putin a amenințat că utilizarea acestor arme ar atrage NATO în război cu Rusia
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum a reacționat Mama Geta, după ce Culiță Sterp s-a căsătorit cu Daniela, fără să își invite familia
CANCAN.RO
Dintr-o firmă de apartament, „nepotul” lui Nicolae Ciucă a împușcat contracte-mamut la Ministerul Apărării! Imagini în premieră cu descurcărețul rezervist și garajul lui de lux
GANDUL.RO
Marian Vanghelie scapă de condamnarea de 11 ani. Magistrații au amânat procesul pentru 7 februarie 2025. Faptele se prescriu pe 17 decembrie 2024
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe