Dumitru Dragomir: Regulamentul trebuie schimbat. Cluburile cu restanţe la jucători să nu primească licenţa

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că Adunarea Generală a FRF ar trebui să modifice regulamentul pentru ca grupările de fotbal care nu plătesc salariile jucătorilor şi angajaţilor să nu primească licenţa.

Urmărește
131 afișări
Imaginea articolului Dumitru Dragomir: Regulamentul trebuie schimbat. Cluburile cu restanţe la jucători să nu primească licenţa

Dumitru Dragomir: Regulamentul trebuie schimbat. Cluburile cu restanţe la jucători să nu primească licenţa (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Oficialul susţine că actualul regulament nu permite LPF şi FRF să îi ajute în vreun fel pe jucătorii rapidişti care au protestat, duminică, faţă de conducerea clubului pentru că nu le-a achitat restanţele salariale. Ei au întârziat zece minute startul partidei cu Gloria Bistriţa şi au afişat banner la intrarea pe teren.

"Liga şi federaţia nu pot să ajute cu nimic jucătorii de la Rapid. Eu aş propune ceva, dar mi-e frică să nu fac iar valuri. Acest regulament ar trebui modificat în Adunarea Generală a FRF, în care să se prevadă că grupările ale căror jucători nu îşi primesc salariile să nu primească licenţa. Este o portiţă în regulament pe aşa ceva, dar nu este treaba mea. Eu sunt pus aici să fiu de partea patronilor de cluburilor. De asta sunt sindicate şi patronate. Eu iau apărarea jucătorilor, dar nu în afara legii. Statutele şi regulamentele noastre sunt aprobate de Curtea de Apel Bucureşti. Şi apoi alţi judecători nu iau în seamă ce au aprobat cei dinaintea lor. Dar nu e vina mea", a spus preşedintele LPF.

Dragomir a afirmat că, la ultima tranşă din drepturile TV, LPF ar fi trebuit să dea clubului Rapid doar banii pentru salariile jucătorilor şi angajaţilor.

El a menţionat că va face acest lucru începând cu sezonul viitor pentru că altfel Liga Profesionistă de Fotbal se va transforma în "Liga insolvenţilor europeni".

"LPF nu poate să îi ajute pe jucători. Noi le-am dat banii din drepturile TV şi nu ştiu ce or fi făcut cu ei. Acum stau şi mă gândesc, că trebuia să opresc acei bani. Şi să fac cum fac acum cu Universitatea Cluj. Să dau în fiecare lună numai salariile. Era legal asta şi nici ANAF nu se mai lega de noi. Dar dacă procedura şi hotărârea Adunării Generale a fost de aşa natură, să le dăm toţi banii, adică celor care nu au probleme cu ANAF-ul. De acum, conform legii, cei care au probleme cu insolvenţa ar trebui să vină cu hârtii şi să ia banii (n.r. - din drepturile TV) numai pentru salarii. Şi atunci salariile jucătorilor şi angajaţilor sunt asigurate din drepturile TV. Cel puţin din luna mai în sus. Pentru că mai multe cluburi vor intra în insolvenţă sigur anul viitor. Această lege le dă posibilitatea să facă ravagii în fotbal. Dacă nu schimbăm regulamentul, vom fi Liga insolvenţilor europeni", a precizat Dumitru Dragomir.

Preşedintele LPF îi înţelege pe jucătorii echipei Rapid, dar afirmă că el a făcut legea împotriva violenţei pe stadioane şi nu legea insolvenţei.

"Legat de bannerul ăla al jucătorilor de la Rapid, este adevărat că nu agreăm astfel de manifestări... Jucătorii au dreptate, însă trebuie să se înţeleagă faptul că stadioanele nu sunt locuri pentru protest. Acum au apărut cu banner-ul, mâine o să se dezbrace în pielea goală pentru a apăra homosexualii sau mai ştiu eu ce. Dacă dai drumul la un singur debuşeu dintr-ăsta e nenoroire după aia. În fond, 100 la sută jucătorii rapidişti au dreptate, eu sunt familist convins, ştiu ce înseamnă să munceşti şi să nu ai ce să dai la copii de mâncare. E o crimă ce se întâmplă, dar astea sunt legile ţării. Nu le-am făcut eu. Nu eu am făcut legea insolvenţei, eu am făcut legea 4, cu huliganismul. Mi-am luat destulă m... pe stadioane pentru chestia asta. Am luat tot ce trebuie pe lume pentru ea. Să le mai dea m... şi ălora de au făcut legea insolvenţei, eu am luată destulă fiind nevinovat", a adăugat el.

Referitor la o posibilă sancţiune din partea Comisiei de Disciplină a LPF pentru protestul de la partida cu Gloria Bistriţa, Dragomir a declarat că până la urmă jucătorii rapidişti nu au bătut pe nimeni pe teren.

"Jucătorii rapidişti ce să rişte, ce să le faci acum, săracii, să le mai dai şi amenzi? Teoretic ei încalcă regulamentul, dar afectiv... ce să facă, sunt muritori de foame. Nu au făcut până la urmă decât un protest cu un banner. Nu au lovit, nu au bătut pe nimeni, nu au făcut acte de huliganism... Ei au dreptate", a explicat Dragomir.

Jucătorii echipei Rapid au protestat, duminică, faţă de planul de reorganizare al clubului giuleştean aflat în insolvenţă care prevede ca din salariile restante pe 3 luni şi jumătate să primească doar 10 la sută în decurs de trei ani. De asemenea, fotbaliştii au reproşat conducerii întârzierea salariilor pe luna februarie a acestui an.

În semn de protest, jucătorii rapidişti au întârziat cu zece minute partida din deplasare cu Gloria Bistriţa, de duminică, şi au ieşit pe teren cu un banner pe care scria "FIFA-UEFA, We need help / LPF-FRF, ajutaţi-ne" iar pe tricouri au inscripţionat mesajul "Insolvenţă=Sclavie".

SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 7 decembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici