Euro 2024. Scoţia rămâne în viaţă cu o remiză 1-1 cu Elveţia

Scoţia şi-a păstrat în viaţă speranţele de a ajunge pentruprima dată în optimile de finală la Euro 2024 cu o remiză 1-1 cu Elveţia, într-un meci captivant din Grupa A, miercuri seara. Elveţienii s-au mulţumit şi eu cu un punct, care le aduce mai mult ca sigur calificarea.

269 afișări
Imaginea articolului Euro 2024. Scoţia rămâne în viaţă cu o remiză 1-1 cu Elveţia

Euro 2024. Scoţia rămâne în viaţă cu o remiză 1-1 cu Elveţia

Dornică să se revanşeze pentru eşecul cu 5-1 în faţa Germaniei, Scoţia a fost încurajată de mii de fani şi a avut un start perfect, când şutul lui Scott McTominay din minutul 13 a fost deviat în poartă de fundaşul elveţian Fabian Schar.

Avantajul a fost însă de scurtă durată, deoarece Elveţia, care şi-ar fi asigurat calificarea de pe primele două locuri cu o victorie, a egalat în mod spectaculos, prin atacantul Xherdan Shaqir, rechemat la naţională. Acesta a trimis un şut frumos la vinclu, în urma unei erori defensive.

Elveţia a avut de două ori goluri anulate pe motiv de offside - unul în prima repriză, reuşit de Dan Ndoye, şi în finalul meciului, marcat de rezerva Breel Embolo. Scoţia a fost de asemenea aproape de victorie, când Grant Hanley a trimis cu capul în bară.

Elveţia este a doua în spatele liderului grupei, Germania, cu patru puncte, în timp ce Scoţia este a treia cu unul şi trebuie să învingă Ungaria la Stuttgart pentru a avansa.

Scoţia s-a transformat din echipa docilă şi dezorganizată umilită de Germania în primul meci, distribuind mingea cu încredere şi testând Elveţia ca răspuns la sprijinul exuberant venit permanent din tribune.

„Asta este ceea ce ne aşteptam. Acesta este modul în care jucăm în ultimii trei sau patru ani", a declarat managerul Scoţiei, Steve Clarke, reporterilor.

„Ştiam ce trebuie să o facem. A fost o performanţă bună a echipei împotriva unor adversari buni şi o reacţie bună... Suntem încă în viaţă".

Selecţionerul Elveţiei, Murat Yakin, l-a readus pe atacantul Xherdan Shaqiri în echipa de start după ce a lipsit de la meciuri pe fondul unor îndoieli legate de condiţia fizică, iar mutarea a dat roade, veteranul cauzând multe probleme apărării scoţiene.

„Am avut şansele noastre, dar şi ei au avut, a fost un meci deschis, două echipe foarte bune care s-au duelat", a declarat căpitanul Scoţiei, Robertson.

„A fost vorba doar de a redeveni noi înşine", a mai spus el. „De asemenea, am lăsat absolut totul în teren astăzi".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici