Euro 2024: Spania - Germania. Finala din sferturi. Câştigă cine se descurcă cel mai bine fără minge

Spania şi Germania se întâlnesc vineri în sferturile de finală ale Euro 2024. Meciul de la Stuttgart (ora 19.00) e considerat de specialişti şi de fani finala din sferturi. Precocitatea şi experienţa sunt combinaţia de bază în ambele tabere, câştigătoarea fiind şi probabila viitoare campioană.

554 afișări
Imaginea articolului Euro 2024: Spania - Germania. Finala din sferturi. Câştigă cine se descurcă cel mai bine fără minge

Euro 2024: Spania - Germania. Finala din sferturi. Câştigă cine se descurcă cel mai bine fără minge

După majoritatea părerilor, statisticilor şi măsurătorilor, acest sfert de finală reuneşte cele mai bune echipe din competiţie. Cele două foste deţinătoare a trofeului sunt cele mai bune marcatoare de la Euro 2024, au avut cele mai multe şuturi la portă, conduc în ceea ce priveşte acurateţea paselor şi au primit împreună doar trei goluri. Şi au făcut totul într-o manieră amuzantă, îmbinând tinereţea precoce şi înţelepciunea capetelor bătrâne.

„Cu siguranţă va fi un meci de la egal la egal", spune căpitanul Germaniei, İlkay Gündoğan, citat de site-ul UEFA. „Cele două echipe joacă probabil cel mai bun fotbal din turneu în acest moment. Totul se va rezuma la cine se descurcă mai bine cu lipsa mingii în anumite momente fără să intre în panică." Gündoğan de la Barcelona se va afla faţă în faţă cu colegii de club din trecut (Rodri) şi din prezent (Lamine Yamal), o măsură a profunzimii intrigii.

Formaţii posibile

Spania: Unai Simón; Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella; Pedri, Rodri, Fabián Ruiz; Yamal, Morata, Williams
Ratează următorul meci dacă primeşte cartonaş: Carvajal, Le Normand, Morata, Vivian

Germania: Neuerm, Neuerm, Neuerm: Neuer; Kimmich, Rüdiger, Tah, Raum; Andrich, Kroos; Musiala, Gündoğan, Wirtz; Havertz
Ratează următorul meci dacă primeşte cartonaş: Andrich, Mittelstädt, Rüdiger

Când sunt şterse cartonaşele galbene?

Avertismentele din meciurile de la turneul final care nu au dus la o suspendare expiră la încheierea sferturilor de finală. Acestea nu sunt reportate în semifinale.

Drumul spre sferturile de finală

Spania

Grupa B
3-0 cu Croaţia (Morata 29, Fabián Ruiz 32, Carvajal 45+2)
1-0 cu Italia (Calafiori ag 55)
1-0 cu Albania (Ferran Torres 13)

Optimi de finală
4-1 cu Georgia (Rodri 39, Fabián Ruiz 51, Williams 75, Olmo 83; Le Normand ag 18)

Germania

Grupa A
5-1 cu Scoţia (Wirtz 10, Musiala 19, Havertz 45+1 pen, Füllkrug 68, Can 90+3; Rüdiger ag 87)
2-0 cu Ungaria (Musiala 22, Gündoğan 67)
1-1 cu Elveţia (Füllkrug 90+2; Ndoye 28)

Optimi de finală
2-0 cu Danemarca (Havertz 53 pen, Musiala 68)

Pronosticurile experţilor

Graham Hunter, reporter Spania

O ciocnire a titanilor. Poate cele mai bune două echipe de până acum la Euro 2024. Un meci pur şi simplu de neratat. De ce am atâta încredere că La Roja poate opri Germania şi să continue ceea ce cred eu că poate fi o ascensiune spre al patrulea titlu? Pentru că planificarea, talentul, încrederea, atitudinea, calitatea şi, mai ales, soluţiile, sunt la un nivel atât de ridicat. Fie ca echipa cea mai bună să câştige.

Philip Röber, reporter Germania

De unde să începem? De la "Musiala/Wirtz contra Yamal/Williams", de la „finala din sferturi" şi „o bătălie a maşinilor de posesie", acest meci generează un flux nesfârşit de poveşti. Dacă Germania va reuşi să îşi reproducă nivelul ridicat de intensitate, adăugând în acelaşi timp un pic mai multă eficienţă decât în meciurile anterioare, cred că are şanse mari să treacă. Cine va ieşi triumfător? Este o tragere la sorţi.

Păreri din tabere

Luis de la Fuente, selecţionerul Spaniei: „Va fi un meci de la egal la egal. Ar fi putut fi finala Euro şi cred că va fi un meci echilibrat la nivel fotbalistic. Germania începe întotdeauna meciurile în forţă, aşa că, evident, vom încerca să contracarăm acest lucru. Vom încerca să luăm iniţiativa şi să mergem cu totul din primul minut."

Julian Nagelsmann, selecţionerul Germaniei: „Nu este o finală, este un sfert de finală. Vrem să fim una dintre echipele din semifinale. Spania vrea şi ea să fie campioană, aşa că va fi un meci greu. Ambele echipe sunt bune în posesie, au calităţi bune de contraatac şi îşi pot pune adversarii sub presiune."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici