Federer, după ce l-a învins pe Nadal: A fost o bucurie să joc azi. Va fi un meci special cu Djokovic

Elveţianul Roger Federer, care s-a calificat vineri pentru a 12-a oară în carieră în finala de la Wimbledon după ce l-a învins într-un meci spectaculos pe marele său rival Rafael Nadal, a declarat că nivelul jocului a fost unul extrem de ridicat, dar că a câştigat punctele importante.

262 afișări
Imaginea articolului Federer, după ce l-a învins pe Nadal: A fost o bucurie să joc azi. Va fi un meci special cu Djokovic

Federer, după ce l-a învins pe Nadal: A fost o bucurie să joc azi. Va fi un meci special cu Djokovic

"Sunt epuizat. A fost foarte greu la final. Rafa a reuşit nişte lovituri absolut incredibile la final. S-a jucat la un nivel foarte ridicat, publicul a fost, de asemenea, incredibil. E mereu o ocazie specială să joc aici. Am avut momente în care am servit excelent, am câştigat punctele cele mai importante din meci, au fost schimburi lungi de mingi. S-a jucat cu mare viteză şi cu mult stil, nu eşti sigur că vei lovi cu viteză în astfel de condiţii. Rafa a salvat acele mingi de meci, dar cred că mai multe puncte de acest gen au fost în favoarea mea. Primul set, de asemenea. Nadal a venit şi a jucat foarte bine în setul doi. A fost o bucurie să joc astăzi", a declarat Roger Federer, pentru Eurosport. \

Marele campion elveţian a precizat că meciul de duminică, contra lui Novak Djokovic, locul 1 ATP şi deţinătorului titlului pe iarba londoneză, va fi unul foarte dificil.

"Djokovic a jucat foarte bine contra lui Bautista Agut. Novak a fost incredibil, din nou, este campionul en-titre aici şi a arătat de ce în aceste săptămâni. Sper să-l pot învinge, dar va fi foarte dificil. Nu e numărul 1 din întâmplare, e un jucător foarte solid în ultimii ani. Va fi un meci special cu Djokovic. Abia aştept finala", a completat Federer.

Roger Federer (3 ATP) s-a calificat, vineri, în finala de la Wimbledon, după ce l-a învins pe marele său rival, Rafael Nadal (2 ATP), scor 7-6 (3), 1-6, 6-3, 6-4. Partida s-a încheiat după trei ore şi două minute.

A fost întâlnirea cu numărul 40 dintre Roger Federer şi Rafael Nadal, iar elveţianul, ajuns la 37 de ani, a obţinut a 16-a victorie din carieră contra marelui său rival. De partea cealaltă, spaniolul rămâne cu 24 de victorii şi este eliminat în semifinale la Wimbledon.

În ultimul act de la Wimbledon, Roger Federer îl va întâlni pe Novak Djokovic (1 ATP). Finala va avea loc duminică, de la ora 16:00.

În cazul unei victorii duminică, Federer va obţine al nouălea titlu la Wimbledon, al 21-lea turneu de Mare Şlem şi titlul ATP cu numărul 103 din carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici