FIFA propune sancţiuni obligatorii împotriva rasismului, inclusiv anularea meciurilor

FIFA va prezenta Congresului său o propunere de implementare a unor sancţiuni obligatorii, inclusiv anularea meciurilor, pentru incidentele de abuzuri rasiste în toate cele 211 federaţii membre, a declarat joi secretarul general al forului de conducere al fotbalului mondial, citat de Reuters.

Urmărește
195 afișări
Imaginea articolului FIFA propune sancţiuni obligatorii împotriva rasismului, inclusiv anularea meciurilor

FIFA propune sancţiuni obligatorii împotriva rasismului, inclusiv anularea meciurilor

Mattias Grafstrom, care a fost numit oficial în funcţia de secretar general al FIFA în această săptămână, a scris o scrisoare către toate asociaţiile membre în care prezintă propunerea care include reguli şi sancţiuni, acţiuni pe teren şi potenţiale acuzaţii penale.

„Noi... vom face din rasism o infracţiune specifică, cu includere obligatorie în codurile disciplinare individuale ale tuturor celor 211 asociaţii membre FIFA, diferenţiind rasismul de alte incidente, oferind actelor de rasism propriile sancţiuni specifice şi severe, inclusiv pierderea meciurilor", a declarat Grafstrom, propunerea urmând să fie prezentată vineri la Congresul FIFA de la Bangkok.

„Vom întrerupe, suspenda şi abandona meciurile în cazuri de rasism, introducând un gest standard global pentru ca jucătorii să comunice incidentele rasiste şi arbitrii să semnaleze punerea în aplicare a procedurii în trei etape."

Gestul constă în ridicarea mâinilor şi încrucişarea încheieturilor mâinilor de către jucători pentru ca arbitrul să fie informat despre un incident rasist.

Procedura în trei etape adoptată de FIFA presupune ca arbitrul să solicite un anunţ public pentru a cere încetarea unui astfel de comportament, suspendarea meciului până când acesta încetează şi, în unele scenarii, abandonarea totală a meciului.

„Noi... vom face presiuni pentru recunoaşterea rasismului ca infracţiune penală în fiecare ţară din lume, iar acolo unde este deja o infracţiune, vom face presiuni pentru urmărirea penală cu severitatea pe care o merită", a adăugat FIFA.

De asemenea, FIFA va căuta să dezvolte şi să promoveze iniţiative educaţionale împreună cu şcolile şi guvernele, stabilind în acelaşi timp o comisie anti-rasism compusă din foşti jucători.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici