Flacăra olimpică pleacă sâmbătă din Grecia spre Franţa

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au primit vineri, la Atena, flacăra, care va pleca sâmbătă la bordul unei nave spre portul francez Marsilia.

94 afișări
Imaginea articolului Flacăra olimpică pleacă sâmbătă din Grecia spre Franţa

Flacăra olimpică pleacă sâmbătă din Grecia spre Franţa. Sursă foto: Hepta/Mediafax Foto

Flacăra olimpică a ajuns vineri pe stadionul Panathenaic din centrul Atenei, locul unde s-au desfăşurat primele Jocuri Olimpice moderne în 1896, după o ştafetă de 11 zile prin Grecia, scrie Reuters.

Câteva mii de fani şi turişti au privit cum flacăra a fost predată organizatorilor francezi de preşedintele Comitetului Olimpic grec, Spyros Capralos.

Flacăra olimpică va porni sâmbătă la bordul navei „Belem” spre portul francez Marsilia, unde va ajunge în 8 mai.

Se estimează că aproximativ 150.000 de spectatori vor asista la ceremonia din portul vechi din Marsilia, care va găzdui competiţiile olimpice de navigaţie.

Ştafeta de 68 de zile a torţei se va încheia cu ceremonia de deschidere din 26 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici