Fost ministru al Sportului: Gimnastele noastre au fost discriminate în faţa întregii lumi

Aş propune un act normativ prin care Ana şi Sabrina să fie premiate cu valoarea medaliei de bronz, spune marţi Eduard Novak, fost ministru al Sportului, care afirmă că gimnastele din România „au fost discriminate în faţa întregii lumi”.

Urmărește
667 afișări
Imaginea articolului Fost ministru al Sportului: Gimnastele noastre au fost discriminate în faţa întregii lumi

Fost ministru al Sportului: Gimnastele noastre au fost discriminate în faţa întregii lumi

„Ieri, Ana Bărbosu şi Sabrina Voinea, gimnastele noastre, au fost discriminate în faţa întregii lumi, un moment absolut jenant pentru lumea sportului. Fetelor, sper să nu lăsaţi ceea ce s-a întâmplat să vă afecteze, voi sunteţi puternice şi peste patru ani o să le dovediţi tuturor ce puteţi!”, a scris marţi pe Facebook Eduard Novak.

El spune că România ar trebui să arate respect pentru munca celor două gimnaste şi că ele ar trebui premiate.

„Dacă aş avea astăzi puterea de decizie, aş propune un act normativ prin care Ana şi Sabrina să fie premiate cu valoarea medaliei de bronz. Măcar noi să le arătăm respect pentru munca lor, dar şi să le ajutăm să depăşească acest coşmar. Hai, România!”, a adăugat fostul ministrul al Sportului.

Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a trimis o scrisoare de protest către Federaţia Internaţională de Gimnastică, adresată direct preşedintelui Morinari Watanabe, pentru reanalizarea contestaţiei exerciţiului la sol al Sabrinei Voinea Maneca, informează marţi COSR.

Sabrina Voinea Maneca a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei. Imaginile video şi foto infirmă această teorie, conform COSR.

În conjunctura acordării notelor şi acceptării contestaţiilor, afectată a fost şi Ana Barbosu, care pentru un minut şi jumătate a fost pe locul 3, medaliată cu bronz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici