Gabi Imre jr. e aproape să scrie istorie în drift după victoria de pe TransRarău

Pilotul braşovean Gabi Imre jr., în vârstă de 17 ani, a câştigat singura etapă montană de drift de pe continent, organizată pe Transrarău, la 1.500 de metri altitudine în Suceava, şi este mare favorit să devină cel mai tânăr campion naţional din istorie.

Urmărește
68 afișări
Imaginea articolului Gabi Imre jr. e aproape să scrie istorie în drift după victoria de pe TransRarău

Gabi Imre jr. e aproape să scrie istorie în drift după victoria de pe TransRarău

Aproape 40 de piloţi din 4 ţări au luat startul în a patra rundă din Campionatul Naţional de Drift, care a revenit pe TransRarău după un an de pauză. În ciuda vremii schimbătoare, cu ploaie în ambele zile, mii de spectatori au fost prezenţi pentru a vedea derapajele controlate oferite de profesionişti.

Calificat de pe locul 1 după ce a obţinut cel mai mare punctaj din partea arbitrilor internaţionali, 95,67 puncte dintr-un maximum de 100, Imre jr a pilotat impecabil în battle-uri. Cu tur liber în Top 16, braşoveanul a trecut ulterior, în drumul spre primul loc, de Marian Croitoru, Bogdan Păruriu şi bulgarul Yordan Mladenov în finală.

Datorită acestei victorii, Imre jr a ajuns la 400 de puncta acumulate în primele patru etape, fiind urmat în clasamentul general de Natalia Iocska (316p), locul 3 pe TransRarău, şi de bulgarul Ivan Ivanov (299p), eliminat în Top 8 la etapa din weekend.

Practic, pentru a deveni oficial cel mai tânăr campion naţional din istoria României la drift, Imre jr. trebuie doar să se califice în Top 16 la ultima etapă a sezonului, programată să aibă loc pe 7-8 septembrie în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. În caz contrar, ar depinde de rezultatele următorilor doi clasaţi în top.

„Trăiesc un vis, parcă nu îmi vine să cred că sunt atât de aproape. Am trăit cu mari emoţii la această etapă pentru că motorul avea probleme şi se putea distruge oricând, însă am reuşit să trec cu bine. Abia aştept etapa de la Bucureşti, o tratez foarte serios pentru că orice greşeală mă poate costa totul”, a spus Imre jr. la final.

La Semi Pro, victoria de pe TransRarău i-a revenit chiar unui sucevean, Alex Pădurariu, în vârstă de numai 16 ani, care a trecut în battle-ul final de Cristian Tauru. Pe locul 3 la etapă, ucraineanul Eduard Didenko şi-a asigurat şi matematic titlul de campion la această divizie, astfel că de anul viitor va concura la clasa Pro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici