Germania a anunţat că vrea să organizeze Jocurile Olimpice de vară din 2040

  • Guvernul german a deschis oficial calea pentru o candidatură olimpică pentru anul 2040.
  • Berlin, Leipzig, Munchen, Hamburg şi regiunea Rin-Ruhr doresc să găzduiască Jocurile Olimpice.
  • Germania a organizat în acest an Campionatul European de Fotbal.
Urmărește
152 afișări
Imaginea articolului Germania a anunţat că vrea să organizeze Jocurile Olimpice de vară din 2040

Germania a anunţat că vrea să organizeze Jocurile Olimpice de vară din 2040

La Paris, ministrul german de Interne şi al Sporturilor, Nancy Faeser, a semnat un acord de bază cu Confederaţia germană a sporturilor olimpice (DOSB), precum şi cu statele federale şi oraşele interesate de o candidatură, informează agenţia germană DPA.

Berlin, Leipzig, Munchen, Hamburg şi regiunea Rin-Ruhr doresc să găzduiască Jocurile Olimpice, însă este probabil să se realizeze un efort comun cu doi candidaţi. DOSB a fost atrasă de o candidatură pentru 2036, la 100 de ani după Jocurile Olimpice de la Berlin, organizate sub dictatura regimului nazist, dar 2040 pare acum mai probabilă. Germania de Vest a mai găzduit Jocurile din 1972, la Munchen.

Germania a organizat în acest an Campionatul European de Fotbal.

Preşedintele DOSB, Thomas Weikert, spune că 2040 ar fi "o opţiune bună", deoarece se împlinesc 50 de ani de la reunificarea Germaniei. Faeser a subliniat că acesta ar fi "un simbol puternic" în spatele unei candidaturi.

Următoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice de Vară se vor desfăşura la Los Angeles (SUA) în 2028 şi la Brisbane (Australia) în 2032.

Sunt foarte multe state interesate să organizeze Jocurile Olimpice la ediţia din 2036, printre care Turcia, India, Indonezia, Egipt, Qatar, Chile şi Italia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici