- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (07.05.2015, 18:17)
- Marius Ţone
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Hagi: E bine ca FC Steaua şi CSA să găsească un consens pentru că altfel se distruge un club mare
Antrenorul Gheorghe Hagi a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că ar fi bine ca gruparea condusă de Gigi Becali şi Clubul Sportiv al Armatei să ajungă un consens în privinţa mărcii Steaua pentru că în caz contrar se distruge un club mare.
Urmărește
145 afișări
Hagi: E bine ca FC Steaua şi CSA să găsească un consens pentru că altfel se distruge un club mare (Imagine: Alex Moise/Mediafax Foto)
Întrebat ce părere are despre faptul că producătorul de vinuri Cotnari doreşte să achiziţioneze marca Steaua, Hagi a răspuns: "Eu sunt un tip care merg pe lucruri logice. Normal sigla trebuie să rămână la Steaua, să fie la Steaua în continuare. Pentru că altfel se distruge un club mare. Drumul luat e prost. Şi într-o parte şi în alta. E bine să găsească un consens şi să dea înainte un drum unei echipe frumoase care făcut România să se simtă mândră. Pentru că e păcat că se ajunge la aceste lucruri, dar suntem în România şi e posibil orice".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Compania producătoare de vinuri Cotnari a anunţat, miercuri, că doreşte să achiziţioneze marca Steaua, aflată în prezent în posesia Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti prin decizia irevocabilă din 3 decembrie 2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).
Clubul de fotbal din Liga I a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.
De la decizia ICCJ, cele două părţi au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condiţiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret.
Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.
CSA Steaua a precizat, joi, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că nu a transmis, vândut sau cesionat marca, palmaresul, culorile, tradiţia şi istoria echipei de fotbal care a cucerit, în urmă cu 29 de ani, Cupa Campionilor Europeni, astfel că FCSB dezinformează când susţine contrariul.
Reacţia clubului sportiv al armatei vine după ce FC Steaua, gruparea patronată de Gigi Becali, a reafirmat, miercuri, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că "SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA a preluat de la AFC Steaua Bucureşti, respectiv CSA Steaua Bucureşti, prin hotărâre judecatorească (statut), palmaresul, tradiţia, istoria şi culorile echipei de fotbal, fiind continuatoarea echipei de fotbal care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986".
În replică, gruparea din cadrul MApN susţine că "nu a înstrăinat niciodată marca, palmaresul, tradiţia, istoria sau culorile către SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA sau către orice altă entitate comercială sau sportivă".
Potrivit comunicatului de joi, AFC Steaua Bucureşti, care a continuat în 1998 tradiţia echipei de fotbal, a avut dreptul de a folosi gratuit marca Steaua Bucureşti, precum şi stadionul de fotbal din complexul Ghencea, "posibilitate pe care legea o prevede chiar şi în prezent pentru asociaţiile sportive non-profit (fără scop patrimonial), cum era cazul AFC".
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Compania Cotnari vrea să cumpere marca Steaua
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe