Jorge Martin domină calificările la MotoGP Australia

  • Jorge Martin, liderul actual al campionatului MotoGP, e într-o formă excepţională în calificările pentru Marele Premiu al Australiei.
  • Pilotul spaniol de la Pramac Racing a obţinut pole position-ul cu un timp impresionant de 1 minut şi 27,296 secunde pe circuitul Phillip Island.
Urmărește
25 afișări
Imaginea articolului Jorge Martin domină calificările la MotoGP Australia

Jorge Martin domină calificările la MotoGP Australia

Potrivit AFP, Martin a fost de neoprit, depăşindu-l pe Marc Marquez, multiplu campion mondial, cu o diferenţă semnificativă de 0,594 secunde. Maverick Vinales de la Aprilia a completat prima linie a grilei de start.

„A fost greu astăzi cu vântul, pista s-a uscat, dar nu ştiam la ce să ne aşteptăm", a declarat Martin după calificări. „Sunt foarte fericit că am obţinut încă un pole - al treilea la rând. Cred că suntem cei mai buni în ceea ce priveşte ritmul".

Francesco Bagnaia, principalul rival al lui Martin în lupta pentru titlu, a avut o zi mai puţin reuşită, calificându-se doar pe poziţia a cincea. Cu o diferenţă de 1,182 secunde faţă de timpul lui Martin, campionul en-titre se află într-o poziţie dificilă pentru cursa de duminică.

Cursa de sprint, o noutate pentru circuitul australian, va oferi o oportunitate suplimentară piloţilor de a acumula puncte. Anul trecut, sprintul a fost anulat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, dar cursa principală a avut loc, fiind câştigată de Johann Zarco.

Cu doar patru etape rămase în campionat şi o diferenţă de 10 puncte între Martin şi Bagnaia, fiecare cursă devine crucială în lupta pentru titlul mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici