- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (15.04.2014, 15:42)
- Luminita Turcu , Adrian Ţone
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lipă despre demisia lui Morariu: Toţi suntem şocaţi, dar aşa este cel mai bine
Vicepreşedintele COSR, Elisabeta Lipă, s-a declarat şocată de demisia lui Octavian Morariu de la şefia comitetului, însă a subliniat, pentru MEDIAFAX, că acesta a luat decizia corectă având în vedere multiplele funcţii deţinute.
Urmărește
72 afișări
Elisabeta Lipă (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)
"Dacă îl asculţi, mi se pare corect şi cinstit. I s-au acordat atâtea răspunderi în CIO şi a considerat că nu mai poate să ducă mai departe. Mi se părea mai grav dacă ar fi continuat şi nu avea timp să rezolve din problemele sportului românesc, să nu poţi vorbi cu el şi aşa mai departe. Cred că aşa este cel mai bine, toţi suntem şocaţi, vă daţi seama că au fost zece ani de lucru împreună, nu e de colo, şi am lucrat foarte bine împreună", a declarat Lipă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Întrebată dacă va candida la funcţia de preşedinte, Lipă a răspuns: "Nu pot spune în acest moment, pentru că nu m-am gândit la treaba asta, sunt încă sub efectul demisiei domnului Morariu".
Octavian Morariu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) în cadrul Adunării Generale a forului, care a avut loc marţi.
El a explicat, marţi, într-o conferinţă de presă, decizia de a demisiona de la conducerea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, prin faptul că activităţile avute în cadrul CIO şi la Asociaţia Europeană de Rugby nu-i mai permit să fie atent "sută la sută la ce se întâmplă la COSR".
"Sunt zece ani de când conduc acest for şi cred că în această perioadă am fost un preşedinte dedicat. Consider că evoluţia COSR a fost vizibilă în toţi aceşti ani, în care am încercat cu încăpăţânare să apăr valorile olimpismului. Având în vedere însă şi celelalte activităţi ale mele din cadrul CIO şi Asociaţiei Europene de Rugby, precum şi celelalte, constat o supraîncărcare a activităţilor mele. Nu sunt ahtiat după funcţii şi din respect pentru cei din jur şi pentru familia mea, am hotărât să mă retrag din funcţia de preşedinte al COSR. Decizia nu a fost uşoară, a fost una de moralitate şi normalitate, în acelaşi timp. Toate activităţile mele nu-mi mai permit să fiu atent sută la sută la ce se întâmplă la COSR. Aici trebuie să fie cineva care să se ocupe zi de zi de această activitate. Ar fi fost din partea mea o lipsă de moralitate şi deontologie ca să continui", a declarat Morariu.
Conform statutului, Morariu rămâne în funcţie până la data următoarei şedinţe a Adunării Generale, care va avea loc la 29 mai. În cadrul acestei adunări, vor avea loc alegeri pentru funcţia de preşedinte al COSR pentru perioada rămasă din mandatul lui Morariu, adică după Jocurile Olimpice de la Rio.
Octavian Morariu a fost ales în funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român la 15 noiembrie 2004, înlocuindu-l pe Ion Ţiriac. Fostul rugbist a fost reales în această funcţie la 27 noiembrie 2008 şi în 28 februarie 2013.
Tot în 2013, el a fost desemnat preşedinte al Asociaţiei Europene de Rugby.
Morariu a devenit oficial membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), la reuniunea de la Buenos Aires, ce a avut loc la 10 septembrie 2013. La 1 aprilie, el a fost ales în Comisia pentru Programul Olimpic şi în Comisia pentru Relaţii Internaţionale ale CIO.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe