Maghiarul Szoboszlai, supărat pe viteza de reacţie a medicilor la coliziunea lui Varga

Căpitanul naţionalei de fotbal a Ungariei, Dominik Szoboszlai, a criticat personalul medical pentru reacţia lentă la accidentul suferit de colegul său Barnabas Varga, după o busculadă în careu, în timpul victoriei de duminică cu 1-0 în faţa Scoţiei, la Stuttgart, în cadrul Euro 2024.

Urmărește
868 afișări
Imaginea articolului Maghiarul Szoboszlai, supărat pe viteza de reacţie a medicilor la coliziunea lui Varga

Maghiarul Szoboszlai, supărat pe viteza de reacţie a medicilor la coliziunea lui Varga

Szoboszlai s-a numărat printre jucătorii maghiari care au strigat după ajutor în timp ce Varga, care şi-a fracturat mai multe oase ale feţei, zăcea nemişcat la pământ după o ciocnire cu portarul scoţian Angus Gunn, în minutul 68 al meciului.

Când au sosit în sfârşit ajutoarele, Szoboszlai a fost văzut apucând targa pentru a încerca să grăbească medicii.

Varga a fost transportat pe targa cu roţi pentru tratament, ascuns în spatele unei prelate maro mare, ţinută de oficiali.

„Nu înţeleg acest tip de protocol, de ce personalul medical nu se grăbeşte în astfel de momente?", a spus Szoboszlai reporterilor maghiari.

„Această întrebare rămâne pentru toată lumea, aşa că sper ca toată lumea să poată să se grăbească timp de câteva secunde şi să salveze o viaţă", a spus Szoboszlai, care a fost pentru scurt timp în lacrimi din cauza coliziunii.

„Sper că nu va trebui să mai trecem niciodată prin aşa ceva ... ceva trebuie făcut".

Antrenorul Marco Rossi a confirmat că Varga şi-a recăpătat cunoştinţa înainte de a părăsi terenul şi a fost dus la spital, unde starea sa era stabilă.

UEFA a declarat că răspunsul personalului medical nu a fost lent şi a fost în conformitate cu procedurile obişnuite.

„Coordonarea între tot personalul medical de pe teren a fost profesionistă şi totul s-a făcut în conformitate cu procedurile medicale aplicabile. Nu a existat nicio întârziere în tratamentul şi asistenţa acordată jucătorului", a precizat forul conducător într-o declaraţie.

Ungaria trebuie să aştepte rezultatul celorlalte meciuri din grupă pentru a vedea dacă va avansa în turul următor ca una dintre cele mai bune patru echipe clasate pe locul al treilea.

Incidentul cu Varga a părut să stimuleze Ungaria după un meci lamentabil, cu puţine ocazii, echipa lui Szoboszlai trecând la o viteză superioară cu o serie de ocazii pe final de meci, care au dus la golul lui Kevin Csoboth în minutul 100, după o lungă perioadă de pauză.

Szoboszlai a sărbătorit victoria purtând tricoul de rezervă al lui Varga întors pe dos.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici