Mauricio Pochettino, pregătit să preia naţionala de fotbal masculin a Statelor Unite

Mauricio Pochettino se pare că este pe cale să fie numit antrenor al echipei naţionale masculine a SUA, fostul antrenor al lui Chelsea şi Tottenham urmând să conducă echipa până în 2026. Informaţia este vehiculată de mai multe surse, inclusiv de publicaţia The Athletic şi de Fabrizio Romano.

Urmărește
57 afișări
Imaginea articolului Mauricio Pochettino, pregătit să preia naţionala de fotbal masculin a Statelor Unite

Mauricio Pochettino, pregătit să preia naţionala de fotbal masculin a Statelor Unite

Fostul antrenor al lui Chelsea, PSG şi Tottenham, Mauricio Pochettino, va deveni următorul selecţioner al SUA, potrivit The Athletic, care precizează că jurnalistul iiindependent Ivan Kasanzew a fost primul care a raportat ştirea.

U.S. Soccer a fost în căutarea unui antrenor cu palmares bogat pentru următorul postul de selecţioner al echipei naţionale masculine după despărţirea de Gregg Berhalter în urma unei performanţe sub aşteptări la Copa America, pe teren propriu.

Statele Unite au fost eliminate în faza grupelor şi au devenit primele gazde de Copa din istorie care nu ajung în fazele eliminatorii. Ca urmare, Berhalter a fost concediat la jumătatea celui de-al doilea ciclu, deşi a primit un nou contract în iunie 2023.

Având în vedere că SUA va găzdui prima sa Cupă Mondială din 1994, alături de Canada şi Mexic, americanii nu îşi pot permite o nouă dezamăgire în 2026. U.S. Soccer avea nevoie de un antrenor principal care să inspire fanii şi a fost legată de mai mulţi manageri cunoscuţi - inclusiv Jurgen Klopp, Luis de la Fuente, Patrick Vieira, Pellegrino Matarazzo şi Pochettino.

Sarcina lui Pochettino după ce va semnat contractul, va fi de a pregăti naţionala americană pentru turneul 2026 pe teren propriu.

Pochettino vine la USMNT cu o vastă experienţă, deşi acesta este primul său post ca selecţioner.

După o carieră de jucător decorată, care i-a adus 20 de selecţii pentru Argentina, cariera de manager a lui Pochettino a început la fostul său club, Espanyol, în 2009. În 2013, el a fost angajat de Southampton, dar a petrecut doar un an acolo înainte de a se alătura fostei sale echipe Tottenham. El a condus pe Spurs până în finala Ligii Campionilor din 2019, construind o echipă în jurul lui Harry Kane.

După ce a fost concediat din cauza unui început slab în 2019, el a continuat să conducă Paris Saint-Germain, câştigând un titlu Ligue 1, înainte de a petrece un sezon la conducerea lui Chelsea.

Pochettino are o legătură cu U.S. Soccer, deoarece a lucrat anterior alături de Matt Crocker, care a lucrat cu academia lui Southampton în perioada în care argentinianul a antrenat acolo.

Crocker a declarat anterior că U.S. Soccer ar fi dispusă să cheltuiască pentru a obţine persoana potrivită pentru acest post: „Este o piaţă foarte competitivă acolo, din punct de vedere salarial, şi trebuie să fim competitivi pentru a obţine nivelul de antrenor care cred că poate duce programul mai departe în ceea ce priveşte obţinerea rezultatelor pe care le dorim pe teren”, a spus el. „Este o prioritate. Este ceva în care suntem pregătiţi să investim şi ceva în care vom investi.

Era Pochettino ar putea începe încă din septembrie, când SUA revine în acţiune pentru două amicale.
Pe 7 septembrie, în Kansas City, ei se confruntă cu Canada, acum condusă de Jesse Marsch. Americanii se vor deplasa apoi la Cincinnati pentru a găzdui Noua Zeelandă, pe 10 septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici